Podczas Warsaw Food Expo 2017 odbyło się unikatowe wydarzenie – „warsztaty kulinarne Josepha Seeletso”. To nowy, prestiżowy projekt, łączący kuchnię polską z egzotyką kuchni afrykańskiej. Premiera odbyła się 2 czerwca, w Centrum Targowym EXPO PTAK w Nadarzynie k. Warszawy.
Udział w Kulinarnym Show pod wodzą Josepha Seeletso wzięli blogerzy kulinarni oraz pasjonaci gotowania. Działo się! Wspólnie z szefem kuchni De Care Andrzejem Polisiakiewiczem, Joseph Seeletso ze wspaniałych produktów – sezonowanej wołowiny QMP, przepysznych, świeżych warzyw i owoców od firmy Bukat, oraz oryginalnych produktów firmy De Care, a także wspaniałego ryżu firmy Uncle Bens wyczarowali fantastyczne, smaczne i piękne potrawy.
Twórcą tego gastronomicznego show był Joseph Seeletso – botswańczyk z urodzenia, od wielu lat Polak z wyboru. Absolwent prestiżowej, angielskiej uczelni gastronomicznej Westminster Kingsway College w Londynie, gdzie uzyskał tytuł Chef de Cuisine. Kucharz, artysta, kulinarny wizjoner. Zakochany w Polsce, jej smakach oraz podejściu do tradycji kultywowanych zarówno w życiu, jak i w kuchni.
Joseph posiada 23-letnie doświadczenie, gotował w różnych zakątkach świata. Znany z wielu programów telewizyjnych, m.in. Dzień dobry TVN, Pytanie na śniadanie. Występował na antenie CNN I BBC. Dużą popularność przyniosła mu rola Jurora w dwóch edycjach programu TOP CHEF w telewizji POLSAT. Gotował dla znanych osób m.in.: Billa Gatesa, Króla Szwecji Gustawa czy Michaela Jacksona.
Od czerwca 2016 roku prowadzi autorską restaurację JOSEPH’S BISTRO & WINE na warszawskim Muranowie.
Więcej na www.josephbistro.pl
Partnerzy warsztatów: Wypożyczalnia Gastronomiczna Gastro Magic Service, QMP – Dobra Wołowina, De Care, Uncle Bens.
Partnerzy medialni: newsgastro.pl, Przegląd Gastronomiczny, Poradnik Restauratora.