Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Akademia Food-Lex 2025

Akademia Food-Lex to dwudniowe, intensywne wydarzenie, stworzone z myślą o profesjonalistach z branży spożywczej. Organizatorzy – Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców i kwartalnik „Food-Lex” – zapraszają do udziału w serii inspirujących prelekcji i dyskusji, które pozwolą Państwu być na bieżąco z najnowszymi zmianami w prawie żywnościowym, środowiskowym i gospodarczym.

W dynamicznie zmieniającym się otoczeniu prawnym, przedsiębiorstwa spożywcze muszą śledzić regulacje, aby unikać naruszeń i konsekwencji prawnych. Wiedza o aktualnych przepisach jest kluczowa dla zapewnienia zgodności z prawem i dostosowania produktów do nowych wymagań. Akademia Food-Lex to doskonała okazja do zdobycia tej wiedzy, poznania najlepszych praktyk i nawiązania cennych kontaktów zawodowych.

Podczas wydarzenia odbędą się 2 dni intensywnych dyskusji, w ramach 3 bloków tematycznych: Opakowania i odpady opakowaniowe; Bezpieczeństwo i jakość żywności; Komunikacja z konsumentem. Program obejmuje 16 szczegółowych prezentacji, sesje Q&A oraz możliwość bezpośredniej interakcji z 16 ekspertami i przedstawicielami organizatorów. To unikalna szansa na pogłębienie wiedzy, wymianę doświadczeń i rozwój zawodowy.

PROGRAM I PRELEGENCI

Akademia odbędzie się w dniach 29-30 maja br. w Novotel Gdańsk Marina.

„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym Akademii Food-Lex.

Zachęcamy do udziału w tym wydarzeniu, które z pewnością dostarczy cennych informacji.

Aktualności

Nowoczesne oblicze niemieckiego winiarstwa

3 kwietnia 2025 roku w warszawskiej Reducie Banku Polskiego odbyła się kolejna edycja wydarzenia Riesling, Pinot & Co., organizowanego przez Niemiecki Instytut Wina. Tegoroczne spotkanie

Rośnie rola własnych wypieków w gastronomii

Współczesna gastronomia przeżywa prawdziwy renesans świeżych, jeszcze ciepłych wypieków prosto z pieca, które stają się coraz ważniejszym elementem oferty restauracji, kawiarni czy nawet hoteli. Trend

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron