Przejdź do treści
Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Branżowe Centrum Umiejętności (BCU) w dziedzinie hotelarstwa otwarte

6 marca w Biedrzychowicach na Dolnym Śląsku zostało uroczyście otwarte Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie hotelarstwa. Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego jest partnerem branżowym BCU.

Branżowe Centrum Umiejętności w Biedrzychowicach jest nowoczesną jednostką, która łączy edukację, szkolenia i współpracę z pracodawcami. Oferuje bogaty wachlarz szkoleń i kursów dla uczniów, studentów, doktorantów, nauczycieli oraz pracowników branży hotelarskiej, a także dla osób dorosłych planujących zmianę zawodu. Centrum będzie również prowadzić działalność innowacyjno-rozwojową, a także doradczą i promocyjną. Atutami BCU w Biedrzychowicach są nowoczesna infrastruktura, zaawansowane technologie i wysoko wykwalifikowana kadra.

Projekt Branżowego Centrum Umiejętności (BCU) w dziedzinie hotelarstwa został sfinansowany ze środków KPO i jest realizowany przez Samorząd Województwa Dolnośląskiego we współpracy z IGHP jako partnerem branżowym.

–  Jestem przekonany, że BCU podniesie poziom profesjonalizmu branży hotelarskiej. Dzięki nowoczesnym metodom kształcenia i praktycznemu podejściu do nauki, przyszli pracownicy będą lepiej przygotowani do wyzwań współczesnego rynku. Cieszę się, że IGHP współpracuje z placówką w Biedrzychowicach i wspiera tym samym rozwój nowoczesnej edukacji w hotelarstwie – podkreśla Ireneusz Węgłowski, prezes IGHP.

Urszula Ciupak, dyrektor BCU przy Dolnośląskim Zespole Szkół w Biedrzychowicach dodaje: – Nasze Centrum reprezentuje nowe podejście w kształceniu zawodowym, integrując nowoczesne technologie z rzeczywistymi potrzebami rynku pracy. Cieszy nas współpraca z IGHP, największą organizacją samorządu gospodarczego w polskiej branży hotelarskiej.

Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie hotelarstwa w Biedrzychowicach jest jedynym takim ośrodkiem edukacyjnym w Polsce.

Aktualności

XIX Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle

Tradycyjnie w ostatni weekend sierpnia w Jaśle odbywają się Międzynarodowe Dni Wina, jeden z najstarszych i największych festiwali winiarskich w kraju. To niezwykłe wydarzenie powstało

Piknik Poznaj Dobrą Żywność

24 maja w godz. 11-18 w otoczeniu zielonego Toru Wyścigów Konnych Służewiec odbędzie się doroczne święto polskiej żywności, czyli Piknik Poznaj Dobrą Żywność. Na gości

Pomorska Ścieżka Smaków

„Przegląd Gastronomiczny” wybrał się na Pomorską Ścieżkę Smaków. Było warto! Wzięliśmy udział w warsztatach serowarskich, spróbowaliśmy pysznej zupy pokrzywowej, przygotowaliśmy zalewę do klopsików z pomuchla.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron