Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

CROSSWAYS: Go South!

Go South! to kolejne wydarzenie z cyklu CROSSWAYS Wine&Food. Tym razem wina i alkohole z południowej półkuli: od Ameryki Południowej (Peru, Chile, Argentyna) do Australii i Nowej Zelandii – nie zapominając o Południowej Afryce, oczywiście. Oprócz winiarni pojawią się dystrybutorzy i importerzy win.  

Pojawią się wina nowe i nieznane w Polsce – oraz wina już obecne na rynku, znane i lubiane,  jak melodie, które już słyszeliście.
Przy odrobinie szczęścia skosztujecie peruwiańskiego ceviche, które zostało wpisane na listę Niematerialnego Dziedzictwa Kulturowego (masterclass „Ceviche, wino i pisco” zorganizowany przez Ambasadę Peru i prowadzony przez znakomitych kucharzy: René Villalba oraz Aldo Herrera). A jeżeli lubicie wina biodynamiczne, zgłoście się na szkolenie Andreja Razumovsky’ego.

Wpadnijcie i cieszcie się wraz z nami z nadchodzącej jesieni (która tam, na południowej półkuli, w jakiś magiczny sposób jest wiosną).
Zapraszamy 25 września do sali konferencyjnej w VITKAC-u (ul. Bracka 9, Warszawa). Wstęp tylko dla osób zarejestrowanych.

Zgłoszenia:

Branża i media (12.00 – 16.00): forms.gle/UJWUKusUHrCn3zF89

Miłośnicy wina (16.00 – 19.30): https://forms.gle/RdNBPWv2ZwgMHN9R8

Masterclassy (dla branży):

13.00 – 14.00 René Villalba oraz Aldo Herrera „Ceviche, wino i pisco” (Lista rezerwowa) https://forms.gle/5hS4EJWx7QGEoVKP9

14.30 – 15.30 Andrej Razumovsky „Biodynamic Wines & Sustainable Practices from the Southern Hemisphere” https://forms.gle/v97HHxzZM9eF6Vuh6

Informacje

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron