Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

CROSSWAYS: Go South!

Go South! to kolejne wydarzenie z cyklu CROSSWAYS Wine&Food. Tym razem wina i alkohole z południowej półkuli: od Ameryki Południowej (Peru, Chile, Argentyna) do Australii i Nowej Zelandii – nie zapominając o Południowej Afryce, oczywiście. Oprócz winiarni pojawią się dystrybutorzy i importerzy win.  

Pojawią się wina nowe i nieznane w Polsce – oraz wina już obecne na rynku, znane i lubiane,  jak melodie, które już słyszeliście.
Przy odrobinie szczęścia skosztujecie peruwiańskiego ceviche, które zostało wpisane na listę Niematerialnego Dziedzictwa Kulturowego (masterclass „Ceviche, wino i pisco” zorganizowany przez Ambasadę Peru i prowadzony przez znakomitych kucharzy: René Villalba oraz Aldo Herrera). A jeżeli lubicie wina biodynamiczne, zgłoście się na szkolenie Andreja Razumovsky’ego.

Wpadnijcie i cieszcie się wraz z nami z nadchodzącej jesieni (która tam, na południowej półkuli, w jakiś magiczny sposób jest wiosną).
Zapraszamy 25 września do sali konferencyjnej w VITKAC-u (ul. Bracka 9, Warszawa). Wstęp tylko dla osób zarejestrowanych.

Zgłoszenia:

Branża i media (12.00 – 16.00): forms.gle/UJWUKusUHrCn3zF89

Miłośnicy wina (16.00 – 19.30): https://forms.gle/RdNBPWv2ZwgMHN9R8

Masterclassy (dla branży):

13.00 – 14.00 René Villalba oraz Aldo Herrera „Ceviche, wino i pisco” (Lista rezerwowa) https://forms.gle/5hS4EJWx7QGEoVKP9

14.30 – 15.30 Andrej Razumovsky „Biodynamic Wines & Sustainable Practices from the Southern Hemisphere” https://forms.gle/v97HHxzZM9eF6Vuh6

Informacje

Aktualności

Trwa Tydzień Kuchni Polskiej

Sieć hurtowni MAKRO Polska po raz szósty organizuje festiwal, podczas którego goście w blisko 400 restauracjach mogą spróbować klasycznych dań kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron