Przejdź do treści
Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3 w Siedlcach przy ul. Ks. J. Popiełuszki 8 (hala sportowa).

Wydarzenie  ma na celu promowanie zawodu kelnera wśród młodych ludzi, rozwój ich umiejętności zawodowych oraz edukację w zakresie etykiety i profesjonalnej obsługi konsumenta. Mistrzostwa Młodych Kelnerów to nie tylko doskonała okazja do podniesienia kwalifikacji zawodowych młodych adeptów gastronomii, ale również platforma do nawiązania współpracy z sektorem gastronomicznym i hotelarskim oraz popularyzowania najwyższych standardów obsługi w Polsce.  

 W rozgrywkach wezmą udział uczniowie szkół gastronomicznych z całej Polski. Organizatorzy Konkursu, czyli Stowarzyszenie Kelnerów Polskich oraz Zespół Szkół Ponadpodstawowych  nr 3 w Siedlcach, promują zawód kelnera i zachęcają młode osoby do doskonalenia swoich umiejętności.

Z każdym rokiem powiększa się liczba uczestników. Wzrasta także wartość nagród, a cała impreza zyskała charakter ogólnopolski i coraz większą popularność wśród restauratorów i lokalnych przedsiębiorców.

Konkurs jest świetną okazją, aby znaleźć odpowiednich kandydatów do pracy i nawiązać kontakty ze specjalistami w dziedzinie gastronomii. Przedsięwzięcie gromadzące uczniów z różnych szkół jest okazją do promowania młodych talentów oraz popularyzacji zawodu, który bez wątpienia daje ogromne możliwości absolwentom branży gastronomicznej. Konkurs zachęca uczniów do poszukiwania innowacyjnych rozwiązań, pomaga w integracji środowiska oraz umożliwia rozwijanie pasji i zainteresowań.

Nasza redakcja jest patronem medialnym wydarzenia.

Aktualności

XIX Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle

Tradycyjnie w ostatni weekend sierpnia w Jaśle odbywają się Międzynarodowe Dni Wina, jeden z najstarszych i największych festiwali winiarskich w kraju. To niezwykłe wydarzenie powstało

Piknik Poznaj Dobrą Żywność

24 maja w godz. 11-18 w otoczeniu zielonego Toru Wyścigów Konnych Służewiec odbędzie się doroczne święto polskiej żywności, czyli Piknik Poznaj Dobrą Żywność. Na gości

Pomorska Ścieżka Smaków

„Przegląd Gastronomiczny” wybrał się na Pomorską Ścieżkę Smaków. Było warto! Wzięliśmy udział w warsztatach serowarskich, spróbowaliśmy pysznej zupy pokrzywowej, przygotowaliśmy zalewę do klopsików z pomuchla.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron