Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Degustacja stolikowa win niemieckich już 13 kwietnia

Niemiecki Instytut Wina serdecznie zaprasza do udziału w Riesling, Pinot & Co, największej degustacji stolikowej niemieckich win. To wydarzenie nie do przegapienia dla każdego profesjonalisty, który kocha niemieckie wina. Blisko 30 niemieckich producentów i polskich importerów zaprezentuje swoją ofertę win. Wśród nich będą winiarze, którzy poszukują możliwości współpracy z polskimi importerami oraz polscy importerzy, którzy przedstawią oferowane przez siebie niemieckie wina.

Wydarzenie jest doskonałą okazją na odkrycie dominujących trendów w niemieckim winiarstwie, a towarzyszyć będzie mu również MasterClass. Tym razem podczas komentowanej degustacji „The Others” pokazane będą wina innych wiodących niemieckich odmian wiorośli, tj. wszystkich poza rieslingiem.

Master Class poprowadzi Lars Daniëls MV, redaktor naczelny Perswijn, wiodącego holenderskiego magazynu o winie, ambasador niemieckich win uhonorowany tytułem „Riesling Fellow”.

Zapraszamy branżę winiarską, sommelierów, właścicieli restauracji, sklepów z winami, importerów wina, dziennikarzy i bloggerów winiarskich oraz kulinarnych.

Data: 13.04.2023, godz. 12.30-17.00

Miejsce: Reduta Banku Polskiego

ul. Bielańska 10, 00-085 Warszawa

Link do rejestracji:

https://app.evenea.pl/event/rieslingpinotco2023/

Udział w spotkaniu jest bezpłatny.

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content