Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Degustacja stolikowa win niemieckich „Riesling, Pinot & Co.”

„Polska to kluczowy rynek eksportowy dla niemieckich win”– to stwierdzenie stało się jeszcze bardziej wyraźne po udanym wydarzeniu „Riesling, Pinot & Co.”, które odbyło się w czwartek, 18 kwietnia 2024, w Reducie Banku Polskiego.

Polska jest obecnie piątym najważniejszym rynkiem zagranicznym dla niemieckich win, tuż za Wielką Brytanią i liderami USA, Norwegią i Holandią. Od 2014 roku jest też jednym z dziesięciu najważniejszych rynków eksportowych dla niemieckich win.

Organizowane przez Niemiecki Instytut Wina wydarzenie było doskonałą okazją do odkrycia dominujących trendów w niemieckim winiarstwie. Swoją ofertę win zaprezentowało 21 niemieckich producentów wina oraz 9 polskich importerów. Spotkanie rozpoczęło się od MasterClass „The unexpected: Reds from Germany” poprowadzonej przez wybitną ekspertkę, Romanę Echensperger MW. Degustacja przyciągnęła ponad 200 gości z branży winiarskiej, którzy mieli okazję skosztować wyjątkowych win i nawiązać kontakty handlowe z producentami oraz importerami.

Organizatorzy serdecznie dziękują wszystkim uczestnikom oraz partnerom za udział i wsparcie podczas tego wyjątkowego wydarzenia.

„Przegląd Gastronomiczny” był patronem medialnym wydarzenia.

Aktualności

Smakuj przyszłość z BCU!

Niepubliczne Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa w Tarnowie (BCU) to miejsce, które kształci przyszłych liderów gastronomii, stawiając na praktyczne umiejętności, które odgrywają

Przegląd Gastronomiczny 6/2024

Nowy numer „PG” 6/2024 Książeczka sanepidowska online – Adrianna Lotolc    2 Reklamowanie produktów w sieci? To nie takie proste! – Edyta Oleszczuk-Romańska    4 Firmy gastronomiczne

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron