Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Degustacja win niemieckich Riesling Pinot & Co. już 18 kwietnia

Niemiecki Instytut Wina po raz czternasty organizuje degustację Riesling, Pinot & Co. z udziałem 32 producentów win z niemal wszystkich niemieckich regionów winiarskich. „Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

W ciągu ostatnich dziesięciu lat (2012-2022) eksport niemieckich win i win musujących do Polski wzrósł z 35 676 hektolitrów do 111 544 hektolitrów – co stanowi wzrost aż o 313%. Polska jest obecnie piątym najważniejszym rynkiem zagranicznym dla niemieckich win, tuż za Wielką Brytanią i przed Chinami, Szwecją i Szwajcarią.

Riesling, Spätburgunder i inne odmiany zyskują coraz większą uwagę i zdobywają coraz więcej miłośników na polskim rynku. Niemieckie wina, szczególnie Riesling i Spätburgunder, znajdują swoje miejsce na półkach sklepów specjalistycznych i w kartach win polskich restauracji. Harmonijne połączenie między niemieckimi winami a polską kuchnią jest niezaprzeczalne.

Degustacja jest dedykowana branży winiarskiej, sommelierów, właścicieli restauracji, sklepów z winami, importerów wina, dziennikarzy i bloggerów winiarskich i kulinarnych. Serdecznie zapraszamy do udziału w Riesling, Pinot & Co. 

Wydarzenie jest doskonałą okazją do odkrycia dominujących trendów w niemieckim winiarstwie. Rozpocznie się od Masterclass „The unexpected: Reds from Germany”, którą poprowadzi wybitna ekspertka Romana Echensperger MW.

Więcej informacji: www.winaniemieckie.pl/riesling-pinot-co-2024/

Data: 18.04.2024, godz. 12.30-17.00

Miejsce: Reduta Banku Polskiego

ul. Bielańska 10, 00-085 Warszawa

Rejestracja na stronie:

https://winokat.pl/bilety/tc-events/riesling-pinot-co

lub poprzez info@winaniemieckie.pl

Udział w spotkaniu jest bezpłatny.

Fot. Niemiecki Instytut Wina

Aktualności

Przegląd Gastronomiczny 5/2024

Nowy numer „PG” 5/2024 Opłaty abonamentowe i standardy ochrony małoletnich – Adrianna Lotolc    2 Czy AI nadaje się na dietetyka?    4 Jedzenie emocjonalne – jak

MADE FOR Restaurant

Stajemy do walki: MASZYNY kontra ROMANTYZM, budując restaurację Nowego Świata opartą na AUTOMATYZACJI i zapraszając do tego dzieła najlepszych polskich gastronomów podczas najbardziej kreatywnego wydarzenia

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron