Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

EuroGastro 2015

Rozsmakuj się w nowościach gastronomicznych!

Już niedługo przedstawiciele branży HoReCa będą mogli poznać nowości i spotkać się z dostawcami sprzętu, produktów i półproduktów niezbędnych do prowadzenia biznesu. Organizowane po raz 19. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro odbędą się w dniach 25-27 marca br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.

Oferta wystawców skierowana jest m.in. do właścicieli i osób zarządzających restauracjami, hotelami, barami i kawiarniami, szefów kuchni, barmanów, baristów oraz przedstawicieli sektora piekarsko-cukierniczego.

Bogactwo produktów i usług
Producenci i dostawcy zaprezentują elementy wyposażenia zaplecza kuchennego, akcesoria dla gastronomii, sprzęt cateringowy oraz odzież roboczą. Nie zabraknie wyposażenia sal restauracyjnych i barów, elementów dekoracji wnętrz, szerokiego wyboru zastaw stołowych, porcelany i szkła. W ofercie znajdą się napoje oraz produkty i półprodukty spożywcze dla wszystkich sektorów gastronomii. Wystawcy zaprezentują regionalną i tradycyjną polską żywność, a także lokalne produkty z całego świata, w tym włoskie i portugalskie. Nowością tegorocznych Targów będzie promocja wieprzowiny.

Pod okiem kulinarnych autorytetów
Pokazy kulinarne i konkursy organizowane przez mistrzów kuchni, tj. „Kulinarny talent 2015” Roberta Sowy, 10. Festiwal Kuchni Greckiej Teo Vafidisa i „Gotuj lokalnie” Marcina Budynka, tradycyjnie urozmaicą Targi EuroGastro. Po raz pierwszy kucharze wyspecjalizowani w daniach kuchni myśliwskiej zaprezentują sposoby przyrządzania mięsa zwierzyny łownej w konkursie „Smaki dziczyzny”, którego gospodarzem będzie Artur Świerżewski.
Z kolei młodzi bariści staną do rywalizacji w VII Olimpiadzie Kawy®, organizowanej przez Apro Trade/ Akademię Kawy® w ramach sektora kawowego. W programie Targów nie zabraknie również szkoleń z zakresu marketingu i zarządzania.
Dla przedstawicieli branży organizator przewidział 50% zniżki na bilet wstępu przy rejestracji online.

Więcej informacji o targach i formularze rejestracyjne znajdują się na www.eurogastro.com.pl

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron