Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

EuroGastro 2015

Rozsmakuj się w nowościach gastronomicznych!

Już niedługo przedstawiciele branży HoReCa będą mogli poznać nowości i spotkać się z dostawcami sprzętu, produktów i półproduktów niezbędnych do prowadzenia biznesu. Organizowane po raz 19. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro odbędą się w dniach 25-27 marca br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.

Oferta wystawców skierowana jest m.in. do właścicieli i osób zarządzających restauracjami, hotelami, barami i kawiarniami, szefów kuchni, barmanów, baristów oraz przedstawicieli sektora piekarsko-cukierniczego.

Bogactwo produktów i usług
Producenci i dostawcy zaprezentują elementy wyposażenia zaplecza kuchennego, akcesoria dla gastronomii, sprzęt cateringowy oraz odzież roboczą. Nie zabraknie wyposażenia sal restauracyjnych i barów, elementów dekoracji wnętrz, szerokiego wyboru zastaw stołowych, porcelany i szkła. W ofercie znajdą się napoje oraz produkty i półprodukty spożywcze dla wszystkich sektorów gastronomii. Wystawcy zaprezentują regionalną i tradycyjną polską żywność, a także lokalne produkty z całego świata, w tym włoskie i portugalskie. Nowością tegorocznych Targów będzie promocja wieprzowiny.

Pod okiem kulinarnych autorytetów
Pokazy kulinarne i konkursy organizowane przez mistrzów kuchni, tj. „Kulinarny talent 2015” Roberta Sowy, 10. Festiwal Kuchni Greckiej Teo Vafidisa i „Gotuj lokalnie” Marcina Budynka, tradycyjnie urozmaicą Targi EuroGastro. Po raz pierwszy kucharze wyspecjalizowani w daniach kuchni myśliwskiej zaprezentują sposoby przyrządzania mięsa zwierzyny łownej w konkursie „Smaki dziczyzny”, którego gospodarzem będzie Artur Świerżewski.
Z kolei młodzi bariści staną do rywalizacji w VII Olimpiadzie Kawy®, organizowanej przez Apro Trade/ Akademię Kawy® w ramach sektora kawowego. W programie Targów nie zabraknie również szkoleń z zakresu marketingu i zarządzania.
Dla przedstawicieli branży organizator przewidział 50% zniżki na bilet wstępu przy rejestracji online.

Więcej informacji o targach i formularze rejestracyjne znajdują się na www.eurogastro.com.pl

Aktualności

Smakuj przyszłość z BCU!

Niepubliczne Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa w Tarnowie (BCU) to miejsce, które kształci przyszłych liderów gastronomii, stawiając na praktyczne umiejętności, które odgrywają

Przegląd Gastronomiczny 6/2024

Nowy numer „PG” 6/2024 Książeczka sanepidowska online – Adrianna Lotolc    2 Reklamowanie produktów w sieci? To nie takie proste! – Edyta Oleszczuk-Romańska    4 Firmy gastronomiczne

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron