„Polska to kluczowy rynek eksportowy dla niemieckich win”– to stwierdzenie stało się jeszcze bardziej wyraźne po udanym wydarzeniu „Riesling, Pinot & Co.”, które odbyło się
Dominika Bernatowicz z warszawskiego cocktail baru El Koktel będzie reprezentować Polskę na światowym finale konkursu Tío Pepe Challenge – Sherry Cask Edition 2024 w hiszpańskim
Żyjemy w czasach, w których liczy się efekt ilościowy, osiągany często za cenę eksploatacji przyrody – rolnictwo konwencjonalne jest nastawione na pozyskanie jak największego plonu,
Za nami 13 edycja finału konkursu dla szkół gastronomicznych Trophee Mille International, która odbyła się 25 marca 2024 roku w Reims we Francji. W tym
Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.
Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.
Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.
Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.