Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Europejski Kongres Gastronomiczny

Europejski Kongres Gastronomiczny

Europejski Kongres Gastronomiczny „Food & Art & Technology” odbędzie się 25 października 2019 roku w Krakowie. Będzie to jednodniowy kongres o charakterze międzynarodowym, poruszający wiele aspektów związanych z gastronomią, przy udziale największych autorytetów branży.

Najważniejsze wydarzenie gastronomiczne Krakowa roku 2019 dedykowane jest przedstawicielom branży z całej Polski, a udział w nim potwierdziły światowej sławy autorytety. Wśród prelegentów znajdą się Szefowie kuchni – zdobywcy 18 gwiazdek Michelin: M. Berasategui, E. Arzak, P. Pérez, J. L. Fernández, W. M. Amaro, oraz eksperci: S. Pérez, R. Ansón. Udział w Kongresie potwierdzili również Minister Sportu i Turystyki RP oraz przedstawiciel Światowej Organizacji Turystyki. Tematyka wystąpień dotyczyć będzie mózgowej percepcji smaku, sztuki kulinarnej, turystyki gastronomicznej oraz nowych technologii w żywieniu. W programie m.in.:

Do jakiego stopnia możemy wpływać na smak – analiza eksperta
z Uniwersytetu Oksfordzkiego

18 gwiazdek Michelin – food & wine – doświadczenie, pasja, sztuka!

Autorytety branży turystycznej a rozwój gastronomicznych destynacji
w aspekcie Przewodnika Michelin – eksperci wskażą zależność między rozpoznawalnością w rankingach a dynamiką rozwoju gastronomii regionu

Dokąd zmierzamy – eksperci spółek food-tech o trendach w obszarze alternatywnych systemów rozwoju świata.
Kongres organizowany jest przez Europejską Akademię Gastronomiczną, wspólnie z Prezydentem Miasta Krakowa Jackiem Majchrowskim oraz Urzędem Miasta Krakowa.

To prestiżowe wydarzenie międzynarodowe stanowi zwieńczenie całorocznego projektu i zaszczytnego wyróżnienia, przyznanego Miastu Kraków – tytułu „Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej 2019”.

Kongres skierowany jest do restauratorów, szefów kuchni, kadry menadżerskiej restauracji, sommelierów, kelnerów, a także miłośników kuchni, przedstawicieli producentów i dostawców, mediów, a także agencji PR i HR, związanych z profesjonalną gastronomią.

„Przegląd Gastronomiczny” jest partnerem medialnym wydarzenia.

Więcej informacji: www.food-art-tech-kongres.pl

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron