Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Festiwal Smaków

W dniach 13-14 maja 2016 roku w Centrum Targowo – Konferencyjnym Expo Mazury w Ostródzie odbędzie się I edycja „Mazury HoReCa festiwal smaków”.

To wydarzenie o nowoczesnym podejściu do branży gastronomicznej i hotelarskiej, skupiające się na organizacji dwustronnych, aranżowanych spotkań pomiędzy wystawcami a odwiedzającymi – giełdy Hosted Buyers. To spotkanie producentów, dystrybutorów i przedstawicieli wiodących firm z Polski i zagranicy. Znakomita okazja do zapoznania się z najnowszymi rozwiązaniami oraz trendami gastronomicznymi i hotelarskimi oraz miejsce idealne do porównania ofert handlowych i zawierania nowych kontraktów. Organizatorzy planują pozyskanie około 100 wystawców, którymi będą producenci żywności oraz jej dystrybutorzy, eksporterzy i importerzy, producenci wyposażenia hotelu i gastronomii, architekci, firmy związane z branżą IT, firmy świadczące usługi dla hoteli oraz media. Odwiedzający (Profesjonalni Kupujący – Hosted Buyers) to głównie właściciele hoteli, restauracji, dyrektorzy hoteli, dyrektorzy techniczni obiektów, kierownicy działów oraz szefowie kuchni.

Dodatkowo wydarzenie w unikalny sposób będzie łączyć formułę B2B z formułą B2C. Jego celem jest także promocja polskiej tradycji kulinarnej, regionalnych i lokalnych producentów żywności oraz zapewnienie licznych atrakcji dla odwiedzających. W formule B2C odbędą się liczne konkursy kulinarne, pokazy wyposażenia oraz festiwal smaków połączony z imprezą plenerową. Zorganizowane zostaną także specjalne strefy targowe, między innymi Strefa Zielona, Strefa Kawy i Herbaty czy Strefa Regionów. Wydarzenie uświetni także swoją obecnością Karol Okrasa.

Mazury HoReCa festiwal smaków to nie tylko doskonała okazja do nawiązania kontaktów biznesowych dla przedsiębiorców z branży hotelarskiej i gastronomicznej, ale także wspaniały pomysł do rodzinnego spędzenia czasu podczas proponowanych atrakcji.

Więcej szczegółów można znaleźć na stronie www.mazuryhoreca.pl

 

logo2    M 04850 f

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content