Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Festiwal Smaków

W dniach 13-14 maja 2016 roku w Centrum Targowo – Konferencyjnym Expo Mazury w Ostródzie odbędzie się I edycja „Mazury HoReCa festiwal smaków”.

To wydarzenie o nowoczesnym podejściu do branży gastronomicznej i hotelarskiej, skupiające się na organizacji dwustronnych, aranżowanych spotkań pomiędzy wystawcami a odwiedzającymi – giełdy Hosted Buyers. To spotkanie producentów, dystrybutorów i przedstawicieli wiodących firm z Polski i zagranicy. Znakomita okazja do zapoznania się z najnowszymi rozwiązaniami oraz trendami gastronomicznymi i hotelarskimi oraz miejsce idealne do porównania ofert handlowych i zawierania nowych kontraktów. Organizatorzy planują pozyskanie około 100 wystawców, którymi będą producenci żywności oraz jej dystrybutorzy, eksporterzy i importerzy, producenci wyposażenia hotelu i gastronomii, architekci, firmy związane z branżą IT, firmy świadczące usługi dla hoteli oraz media. Odwiedzający (Profesjonalni Kupujący – Hosted Buyers) to głównie właściciele hoteli, restauracji, dyrektorzy hoteli, dyrektorzy techniczni obiektów, kierownicy działów oraz szefowie kuchni.

Dodatkowo wydarzenie w unikalny sposób będzie łączyć formułę B2B z formułą B2C. Jego celem jest także promocja polskiej tradycji kulinarnej, regionalnych i lokalnych producentów żywności oraz zapewnienie licznych atrakcji dla odwiedzających. W formule B2C odbędą się liczne konkursy kulinarne, pokazy wyposażenia oraz festiwal smaków połączony z imprezą plenerową. Zorganizowane zostaną także specjalne strefy targowe, między innymi Strefa Zielona, Strefa Kawy i Herbaty czy Strefa Regionów. Wydarzenie uświetni także swoją obecnością Karol Okrasa.

Mazury HoReCa festiwal smaków to nie tylko doskonała okazja do nawiązania kontaktów biznesowych dla przedsiębiorców z branży hotelarskiej i gastronomicznej, ale także wspaniały pomysł do rodzinnego spędzenia czasu podczas proponowanych atrakcji.

Więcej szczegółów można znaleźć na stronie www.mazuryhoreca.pl

 

logo2    M 04850 f

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron