Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Festiwal Smaków Utraconych

W drugiej połowie września, w wybranych restauracjach na terenie całego kraju, odbędzie się pierwsza edycja Festiwalu Smaków Utraconych. Będzie to unikatowa akcja zainicjowana przez Kuchnia Odnaleziona i Vine Bridge new polish cuisine, mająca na celu przywracanie starych, znakomitych, domowych przepisów, które znikają wraz z odejściem ich autorów. Uważamy, że są niezmiernie atrakcyjne i stanowią część naszej tożsamości i kultury narodowej, a co za tym idzie, warte są przypominania i wprowadzania do kulinarnego obiegu. W kilkudziesięciu polskich restauracjach zjeść będzie można zapomniane dania kuchni regionalnych, a także zapoznać się z oryginalnymi, często spisanymi ręcznie przepisami, na podstawie których dania przygotowano. Wspólnie ze wszystkimi restauracjami uczestniczącymi w Festiwalu Smaków Utraconych, pragniemy inaugurować Święto kuchni polskiej propagujące polskie znakomite dania! Gorąco zapraszamy do odwiedzania restauracji.

Aktualności

Podsumowanie konferencji MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 21.06.2022, Sopot 21 czerwca w hotelu Radisson Blue odbyła się konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja New Generation.  Podczas wydarzenia prawdziwi rewolucjoniści

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron