Przejdź do treści
Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Finał Trophée Mille

Już 28 kwietnia w Reims we Francji odbędzie się finał prestiżowego konkursu Trophée Mille. Weźmie w nim udział młodzież z 11 krajów. Polskę będą reprezentować Natalia Pintera i Wiktor Budaj z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Łodzi, który zwyciężyli w eliminacjach Trophée Mille Poland.

W nadchodzącym finale wystartuje 30 kandydatów z Austrii, Czech, Francji, Grecji, Niemiec, Polski, Słowacji, Włoch oraz – po raz pierwszy – Hiszpanii, Niderlandów i Ukrainy. 10 dwuosobowych ekip będzie rywalizować w kategorii „Cooking-Pasty”, a 5 w kategorii „Service-Sommelier”.

W międzynarodowym jury zasiądzie Karol Okrasa.

Trzymamy kciuki za naszą ekipę.

Aktualności

11 lipca przypada Dzień Kebaba

Czy ten popularny fast food to już nasze drugie danie narodowe? Wszystko wskazuje na to, że tak. Według TNS OBOP kebab to najczęściej wybierany przez

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron