Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Food Design Expo

Studenci kierunku Food Design na Akademii Sztuk Pięknych w Łodzi zapraszają na wystawę Food Design Expo, która odbędzie się 4 czerwca w Browarze Mieszczańskim we Wrocławiu. Wystawa będzie częścią znanego i lubianego festiwalu „Europa na widelcu”, który w tym roku, między 31 maja a 4 czerwca, będzie miał już swoją 9 edycję!

Studia Food Design odpowiadają na potrzebę innowacji w szeroko rozumianej branży gastronomicznej. Łącząc ze sobą kulinaria, sztukę, design, fotografię i przedsiębiorczość są niepowtarzalną ofertą dla kucharzy, managerów restauracji, pasjonatów jedzenia i gotowania, czy też tych, którzy w jakikolwiek sposób chcieliby związać swoją przyszłość z tą branżą. Food Design Expo jest więc zwieńczeniem rocznej pracy studentów tego kierunku, którzy przez ten czas mieli okazję rozwijać swoje umiejętności, ale także pasje i zainteresowania wokół nowatorskich pomysłów.

Odwiedzający wystawę będą mieli szansę obejrzeć prace dyplomowe 10 grup. Zaskakujące ekspozycje, zdjęcia, nowatorskie produkty i usługi, to często solidne podstawy kulinarnych biznesów, które już wkrótce mogą zagościć na kulinarnym rynku. Koncept marki łączącej w sobie cechy firmy cateringowej, dietetycznej i warsztatowej, połączenie spa z wykwintną i zdrową restauracją, pomysł na smaczne torty bez cukru, projekt lokalu z kuchnią autorską zupy Pho, pyszne napoje ziołowe, tajemnicze trunki herbaciane Kombucha, delikatne kwiatowe galaretki, zdrowe pasty kanapkowe, nowoczesne i piękne ceraty, a nawet apetyczne śmieci to motywy przewodnie prezentowanych prac.

Ponadto, uczestnicy wystawy będą mogli wziąć udział w bezpłatnych warsztatach kulinarnych. W tym roku motywem przewodnim warsztatów jest ziemniak. To znane wszystkim warzywo zabierze nas w ciekawą podróż po Europie. Gotujący poznają narodowe potrawy ziemniaczane Włoch, Portugalii, Hiszpanii, Anglii, Irlandii, Czech, a nawet Polski – kochany przez wszystkich ziemniak z kwaśnym mlekiem w nowoczesnej odsłonie zaskoczył już nawet najsurowszych krytyków kulinarnych!

Wśród przejętych studentów, będzie można spotkać także Piotra Bikonta, Roberta Makłowicza oraz innych wykładowców kierunku. Wystawa prac dyplomowych odbędzie się w sali Nowej (11.00 -17:30), a Warsztaty ziemniaczane w sali Klubowej, start co godzinę od 11:00. Zapisy na poszczególne warsztaty odbywać się będą w dniu warsztatów na miejscu wydarzenia.

Więcej informacji o poszczególnych osobach i ekspozycjach można znaleźć na profilu fb wydarzenia: Wystawa Dyplomowa FOOD DESIGN 2017

Serdecznie zapraszamy! 

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron