Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Gastro Meeting i Hotel Meeting – obowiązkowe wydarzenia dla branży HoReCa!

Już wiosną odbędą się kolejne edycje konferencji Hotel Meeting i Gastro Meeting dedykowane branży HoReCa. Wydarzenia są wyjątkowe nie tylko ze względu na swoją formułę – opartą na konkursowych prelekcjach ekspertów z branży, ale również możliwość udziału w spotkaniach Business Speed Dating. To jedyne takie konferencje biznesowe w Polsce – dedykowane kadrze zarządzającej hotelem/lokalem gastronomicznym. W poprzednich edycjach udział wzięło ponad 500 osób.

Konferencje Gastro Meeting i Hotel Meeting organizowane są cyklicznie, a ich formuła została dopasowana do potrzeb i oczekiwań każdego, kto zarządza hotelem lub restauracją i szuka rzetelnej, aktualnej wiedzy z branży HoReCa, która pomoże mu rozwinąć biznes i osobistą karierę zawodową. W tym roku wiosenne edycje odbędą się kolejno: 19 kwietnia (Hotel Meeting) oraz 29 maja (Gastro Meeting) w warszawskim hotelu DoubleTree by Hilton.

Każda z konferencji podzielona jest na trzy równoległe części: merytoryczną, wystawienniczą i biznesową.

– Na scenie głównej będą się odbywać krótkie prelekcje ekspertów z branży. Będą oni poruszać tematy ważne dla każdego, kto zarządza hotelem czy restauracją – nie zabraknie tematów dotyczących sprzedaży, obsługi klienta, marketingu czy aspektów prawnych. Równolegle do części merytorycznej odbywać się będzie Business Speed Dating. Te ekspresowe spotkania na linii kupiec-dostawca, cieszą się u nas niezwykle dużą popularnością, gdyż umożliwiają osobom odpowiedzialnym za zakupy, szybko zapoznać się z konkurencyjnymi ofertami dostawców. Dla osób lubiących nowości z branży przeznaczyliśmy przestrzeń wystawienniczą, gdzie nie zabraknie firm prezentujących ciekawe rozwiązania dedykowane HoReCa – wyjaśnia Rafał Krzycki, organizator konferencji i prekursor spotkań Business Speed Dating w Polsce.

Oprócz innowacyjnej formuły Business Speed Dating, niecodzienna jest również część merytoryczna, w której prelekcje oparte są na grywalizacji – autorzy prezentacji przedstawianych na scenie konferencji to osoby, które dostały się do II etapu w konkursach Expert Hotel Meeting i Expert Gastro Meeting. Do konkursu może zgłosić się każdy, kto ma pomysł na interesującą prelekcję, jednak tylko autorzy tych najciekawszych mają szansę wystąpić przed publicznością i zawalczyć o tytuł eksperta oraz o nagrodę finansową.

Oprócz konkursu eksperckiego, zapraszamy również do udziału w innych naszych konkursach: The Best Innovation oraz Professional Buyer. Przygotowaliśmy je z myślą o wszystkich uczestnikach konferencji – zarówno hotelarzach i restauratorach, jak i dostawcach produktów i usług dla sektora HoReCa. Szczegóły dotyczące konkursów można znaleźć na naszej stronie internetowej. – dodaje Rafał Krzycki z Business Speed Dating Poland.

Poprzednie edycje to nie tylko rekordowa liczba uczestników (ponad 500 osób), ale również doskonała ocena konferencji – w anonimowej ankiecie, uczestnicy konferencji, ocenili je na 4,75 w 5-cio stopniowej skali.

– Ocena uczestników to dla nas nie tylko wyróżnienie, ale także zobowiązanie, by kolejne edycje były jeszcze lepsze i jeszcze bardziej wartościowe dla naszych gości. Dlatego już dziś możemy zapewnić o dodatkowych atrakcjach – m.in. zaprosiliśmy znane osobowości z branży HoReCa, z którymi przeprowadzimy wywiad na konferencyjnej scenie, a na Hotel Meeting będzie szansa, by zobaczyć piękną wystawę fotografii hotelarskiej. Nie zabraknie również innych atrakcji, ale szczegółów nie chcemy zdradzać – po prostu zapraszamy na nasze konferencje, bo naprawdę warto być z nami! – zachęca Rafał Krzycki.

Ze względu na duże zainteresowanie udziałem w konferencjach, bezpłatne wejściówki dla właścicieli i menadżerów hoteli/restauracji zostały ograniczone do 150 biletów. Jednak cena biletu w przedsprzedaży pozostaje wciąż bardzo przystępna – to 99 złotych za osobę.

Szczegóły dotyczące konferencji i możliwość rejestracji:

Hotel Meeting: www. hotele.bsdpoland.pl/rejestracja
Gastro Meeting: www.gastro.bsdpoland.pl/rejestracja

Aktualności

Podsumowanie konferencji MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 21.06.2022, Sopot 21 czerwca w hotelu Radisson Blue odbyła się konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja New Generation.  Podczas wydarzenia prawdziwi rewolucjoniści

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron