Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Gastro Meeting i Hotel Meeting – obowiązkowe wydarzenia dla branży HoReCa!

Już wiosną odbędą się kolejne edycje konferencji Hotel Meeting i Gastro Meeting dedykowane branży HoReCa. Wydarzenia są wyjątkowe nie tylko ze względu na swoją formułę – opartą na konkursowych prelekcjach ekspertów z branży, ale również możliwość udziału w spotkaniach Business Speed Dating. To jedyne takie konferencje biznesowe w Polsce – dedykowane kadrze zarządzającej hotelem/lokalem gastronomicznym. W poprzednich edycjach udział wzięło ponad 500 osób.

Konferencje Gastro Meeting i Hotel Meeting organizowane są cyklicznie, a ich formuła została dopasowana do potrzeb i oczekiwań każdego, kto zarządza hotelem lub restauracją i szuka rzetelnej, aktualnej wiedzy z branży HoReCa, która pomoże mu rozwinąć biznes i osobistą karierę zawodową. W tym roku wiosenne edycje odbędą się kolejno: 19 kwietnia (Hotel Meeting) oraz 29 maja (Gastro Meeting) w warszawskim hotelu DoubleTree by Hilton.

Każda z konferencji podzielona jest na trzy równoległe części: merytoryczną, wystawienniczą i biznesową.

– Na scenie głównej będą się odbywać krótkie prelekcje ekspertów z branży. Będą oni poruszać tematy ważne dla każdego, kto zarządza hotelem czy restauracją – nie zabraknie tematów dotyczących sprzedaży, obsługi klienta, marketingu czy aspektów prawnych. Równolegle do części merytorycznej odbywać się będzie Business Speed Dating. Te ekspresowe spotkania na linii kupiec-dostawca, cieszą się u nas niezwykle dużą popularnością, gdyż umożliwiają osobom odpowiedzialnym za zakupy, szybko zapoznać się z konkurencyjnymi ofertami dostawców. Dla osób lubiących nowości z branży przeznaczyliśmy przestrzeń wystawienniczą, gdzie nie zabraknie firm prezentujących ciekawe rozwiązania dedykowane HoReCa – wyjaśnia Rafał Krzycki, organizator konferencji i prekursor spotkań Business Speed Dating w Polsce.

Oprócz innowacyjnej formuły Business Speed Dating, niecodzienna jest również część merytoryczna, w której prelekcje oparte są na grywalizacji – autorzy prezentacji przedstawianych na scenie konferencji to osoby, które dostały się do II etapu w konkursach Expert Hotel Meeting i Expert Gastro Meeting. Do konkursu może zgłosić się każdy, kto ma pomysł na interesującą prelekcję, jednak tylko autorzy tych najciekawszych mają szansę wystąpić przed publicznością i zawalczyć o tytuł eksperta oraz o nagrodę finansową.

Oprócz konkursu eksperckiego, zapraszamy również do udziału w innych naszych konkursach: The Best Innovation oraz Professional Buyer. Przygotowaliśmy je z myślą o wszystkich uczestnikach konferencji – zarówno hotelarzach i restauratorach, jak i dostawcach produktów i usług dla sektora HoReCa. Szczegóły dotyczące konkursów można znaleźć na naszej stronie internetowej. – dodaje Rafał Krzycki z Business Speed Dating Poland.

Poprzednie edycje to nie tylko rekordowa liczba uczestników (ponad 500 osób), ale również doskonała ocena konferencji – w anonimowej ankiecie, uczestnicy konferencji, ocenili je na 4,75 w 5-cio stopniowej skali.

– Ocena uczestników to dla nas nie tylko wyróżnienie, ale także zobowiązanie, by kolejne edycje były jeszcze lepsze i jeszcze bardziej wartościowe dla naszych gości. Dlatego już dziś możemy zapewnić o dodatkowych atrakcjach – m.in. zaprosiliśmy znane osobowości z branży HoReCa, z którymi przeprowadzimy wywiad na konferencyjnej scenie, a na Hotel Meeting będzie szansa, by zobaczyć piękną wystawę fotografii hotelarskiej. Nie zabraknie również innych atrakcji, ale szczegółów nie chcemy zdradzać – po prostu zapraszamy na nasze konferencje, bo naprawdę warto być z nami! – zachęca Rafał Krzycki.

Ze względu na duże zainteresowanie udziałem w konferencjach, bezpłatne wejściówki dla właścicieli i menadżerów hoteli/restauracji zostały ograniczone do 150 biletów. Jednak cena biletu w przedsprzedaży pozostaje wciąż bardzo przystępna – to 99 złotych za osobę.

Szczegóły dotyczące konferencji i możliwość rejestracji:

Hotel Meeting: www. hotele.bsdpoland.pl/rejestracja
Gastro Meeting: www.gastro.bsdpoland.pl/rejestracja

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron