Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

XX jubileuszowa edycja autorskiego konkursu Roberta Sowy KULINARNY TALENT

Już niebawem XX jubileuszowa edycja autorskiego konkursu Roberta Sowy KULINARNY TALENT 2018! Zmagania konkursowe odbędą się podczas targów EuroGastro w dniu 22 marca br. o godz. 11.00 w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie, ul. Marsa 56 c.

„Kulinarny Talent” to prestiżowy konkurs, który pozwala odkryć wybitne zdolności wśród rozpoczynających życie zawodowe uczniów szkół gastronomicznych do 23. roku życia. Jest to więc pokaz najnowszych trendów odkrywanych przez młodych adeptów sztuki kulinarnej, wzbogacony ich młodzieńczą fantazją, a zarazem odwagą w łączeniu smaków i różnych technik przygotowywania dań.
Zgodnie z przyjętą formułą, o miano zwycięzcy rywalizują kucharze rekomendowani przez szkoły gastronomiczne lub nauczycieli zawodu, co gwarantuje wysoki poziom konkursu. Zadaniem uczestników jest przygotowanie ciekawych, oryginalnych w smaku, a zarazem eleganckich i wykwintnych dań, które zachwycą jurorów.

Lista finalistów KT2018

  • Jakub Puzio Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Pionkach
  • Karolina Bogocz Zespół Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim
  • Dominik Prętki Regionalna Szkoła Turystyczna w Polanicy-Zdroju
  • Norbert Szefer Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi
  • Wiktoria Wojtaś Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych im. Fryderyka Chopina w Żychlinie
  • Dominika Górecka Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach
  • Magdalena Obara Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych im. S. Staszica w Otwocku
  • Kinga Brataniec Zespół Szkół Zawodowych im. K. Pułaskiego w Gorlicach
  • Monika Zadorecka Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Hipolita Cegielskiego w Ziębicach
  • Sandra Wdowiak Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Widzewie
  • Iwona Rajwa Zespół Szkół nr 2 w Jastrzębiu-Zdroju
  • Karol Wisowaty Zespół Szkół Gospodarczych w Elblągu

„Kulinarny Talent 2018” wybiorą dwa składy jurorskie – jury profesjonalne składające się ze znanych autorytetów kulinarnych oraz jury gwiazd, w którym zasiądą znani i lubiani aktorzy, muzycy, dziennikarze… Oceniane będą m.in.: mis en place, techniki kulinarne oraz smak i estetyka podania, czyli to, na co zwracają uwagę Klienci restauracji.

22 marca 2018 o godz. 11.00 rozpocznie się konkurs, który poprowadzą pomysłodawca konkursu Robert Sowa oraz znany prezenter Krzysztof Ibisz.
Nadzór nad Jury technicznym i degustacyjnym sprawować będzie Robert Wojnarowski – szef kuchni N31 restaurant & bar by Robert Sowa, a uroczyste ogłoszenie wyników konkursu oraz wręczenie statuetek, nagród i dyplomów odbędzie się ok. godz. 15.00.

„Kulinarny Talent” został okrzyknięty IMPREZĄ KULINARNĄ ROKU 2016 w VI edycji elitarnego przewodnika Poland 100 Best Restaurants.

Aktualności

Konferencja MADE FOR Restaurant, New Rules

23 kwietnia 2024 Miejsce: Novotel Centrum Warszawa Tego dnia w gronie ponad 600 liderów  czołowych restauratorów i ich pracowników – skonstruujemy prototyp innowacyjnej restauracji 2024;

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron