Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

HORECA Kraków – Kulinarne Odkrycia Ameryki

Co łączy homara, dzikiego łososia i mintaja, wołowinę, batata, cieciorkę i soczewicę oraz ryż? Wszystkie te produkty pochodzą ze Stanów Zjednoczonych Ameryki i będzie się można z nimi zapoznać podczas wydarzenia „HORECA Kraków – Kulinarne Odkrycia Ameryki” w dniach 26-27.04.2021.

Targi w Krakowie Sp. z o.o., organizator Targów HORECA®/GASTROFOOD wspólnie z Działem Rolnym Ambasady USA w Warszawie zapraszają na wyjątkowe wydarzenie online. „HORECA Kraków – Kulinarne Odkrycia Ameryki” jest adresowane przede wszystkim do przedstawicieli sektora HoReCa, ale także do wszystkich, którzy chcą poznać dobre jakościowe produkty spożywcze z USA i wprowadzić je do swojego menu. Wezmą w nim udział przedstawiciele zrzeszeń producentów rolno-spożywczych z USA, m.in.: Alaska Seafood Marketing Institute, U.S. Meat Export Federation, Food Export USA-Northeast Seafood, North Carolina Sweet Potatoes, USA Rice Federation i USA Dry Pea & Lentil Council.

Oprócz polskich reprezentantów amerykańskich federacji producentów pojawią się również dystrybutorzy oraz znakomici szefowie kuchni: Iwona Niemczewska, Agata Wojda, Adam Chrząstowski, Bogdan Gałązka, Jarosław Uściński, Jarosław Walczyk oraz Adrian Kiersnowski. Specjalnie na to wydarzenie przygotowali oni autorskie przepisy z wykorzystaniem amerykańskich produktów i podzielą się swoimi kulinarnymi doświadczeniami.

Już teraz można obejrzeć filmy z udziałem polskich kucharzy i skorzystać z cennych wskazówek profesjonalistów oraz zainspirować się ich propozycjami. Jak połączyć amerykańskie produkty: wołowinę, ryby z Alaski (dzikiego łososia i mintaja), homary, cieciorkę, soczewicę oraz bataty i ryż (długoziarnisty i do sushi) z polskimi produktami i zachwycić gości nowymi smakami? Odpowiedź znajdziemy na stronie wydarzenia oraz podczas bezpłatnego dwudniowego webinaru, na który można się jeszcze zapisać: https://horeca.krakow.pl/pl/kulinarne-odkrycia-ameryki.html

Aktualności

Przegląd Gastronomiczny 5/2024

Nowy numer „PG” 5/2024 Opłaty abonamentowe i standardy ochrony małoletnich – Adrianna Lotolc    2 Czy AI nadaje się na dietetyka?    4 Jedzenie emocjonalne – jak

MADE FOR Restaurant

Stajemy do walki: MASZYNY kontra ROMANTYZM, budując restaurację Nowego Świata opartą na AUTOMATYZACJI i zapraszając do tego dzieła najlepszych polskich gastronomów podczas najbardziej kreatywnego wydarzenia

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron