Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

HORECA Kraków – Kulinarne Odkrycia Ameryki

Co łączy homara, dzikiego łososia i mintaja, wołowinę, batata, cieciorkę i soczewicę oraz ryż? Wszystkie te produkty pochodzą ze Stanów Zjednoczonych Ameryki i będzie się można z nimi zapoznać podczas wydarzenia „HORECA Kraków – Kulinarne Odkrycia Ameryki” w dniach 26-27.04.2021.

Targi w Krakowie Sp. z o.o., organizator Targów HORECA®/GASTROFOOD wspólnie z Działem Rolnym Ambasady USA w Warszawie zapraszają na wyjątkowe wydarzenie online. „HORECA Kraków – Kulinarne Odkrycia Ameryki” jest adresowane przede wszystkim do przedstawicieli sektora HoReCa, ale także do wszystkich, którzy chcą poznać dobre jakościowe produkty spożywcze z USA i wprowadzić je do swojego menu. Wezmą w nim udział przedstawiciele zrzeszeń producentów rolno-spożywczych z USA, m.in.: Alaska Seafood Marketing Institute, U.S. Meat Export Federation, Food Export USA-Northeast Seafood, North Carolina Sweet Potatoes, USA Rice Federation i USA Dry Pea & Lentil Council.

Oprócz polskich reprezentantów amerykańskich federacji producentów pojawią się również dystrybutorzy oraz znakomici szefowie kuchni: Iwona Niemczewska, Agata Wojda, Adam Chrząstowski, Bogdan Gałązka, Jarosław Uściński, Jarosław Walczyk oraz Adrian Kiersnowski. Specjalnie na to wydarzenie przygotowali oni autorskie przepisy z wykorzystaniem amerykańskich produktów i podzielą się swoimi kulinarnymi doświadczeniami.

Już teraz można obejrzeć filmy z udziałem polskich kucharzy i skorzystać z cennych wskazówek profesjonalistów oraz zainspirować się ich propozycjami. Jak połączyć amerykańskie produkty: wołowinę, ryby z Alaski (dzikiego łososia i mintaja), homary, cieciorkę, soczewicę oraz bataty i ryż (długoziarnisty i do sushi) z polskimi produktami i zachwycić gości nowymi smakami? Odpowiedź znajdziemy na stronie wydarzenia oraz podczas bezpłatnego dwudniowego webinaru, na który można się jeszcze zapisać: https://horeca.krakow.pl/pl/kulinarne-odkrycia-ameryki.html

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron