Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

I Międzynarodowe Mistrzostwa Młodych Sommelierów

Przed nami pierwsza edycja Międzynarodowych Mistrzostw Młodych Sommelierów Calvet Sommelier Cup by Grands Chais de France. 15 października w Sopocie w konkursie zmierzą się przedstawiciele Polski, Szwecji, Łotwy, Litwy, Estonii i Słowacji.

W mistrzostwach mogą wziąć udział osoby mające nie więcej niż 30 lat i pracujące jako sommelierzy. Dla młodych profesjonalistów to dobra okazja, by spróbować swoich sił
w międzynarodowym towarzystwie, ale też, by sprawdzić się przed Mistrzostwami Polski Sommelierów w maju 2018 r. Zawody będą prowadzone w języku angielskim.

Organizatorem zawodów jest Stowarzyszenie Sommelierów Polskich. Formuła jest zbliżona do tej znanej z Mistrzostw Polski Sommelierów. W rozpoczynających się rano, 15 października, kilkugodzinnych eliminacjach spośród około 15 uczestników, wybranych zostanie trzech finalistów. Będą oni rywalizować ze sobą na głównej scenie od godz. 17.00. Finał odbędzie się z udziałem publiczności.

Partnerami strategicznymi Mistrzostw są Calvet by Grands Chais de France, Cisowianka Perlage oraz Hotel Haffner.

Kontakt:
Szymon Milonas, Stowarzyszenie Sommelierów Polskich
Tel.: 609 500 527, e-mail: szymon@milonas.pl

Barbara Prange-Barczyńska, Star PR
Tel.: 600 042 142, e-mail: b.prange@starpr.com.pl

 

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron