Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

I Mistrzostwa Polski Barmanów SPB OPEN – Classic oraz Flair

Tegoroczne Mistrzostwa Polski, a zaraz eliminacje Mistrzostw Świata International Bartenders Association CUBA 2022 odbyły się w dniach 17-18 maja, podczas targów EuroGastro w Nadarzynie. W konkursie wzięło udział 20 barmanów, którzy przygotowali autorskie koktajle.

Dodatkowo zawody przybrały oficjalną nazwę I Mistrzostwa Polski Barmanów SPB OPEN, ponieważ każdy barman z Polski mógł wziąć w nich udział.

Wyniki poszczególnych kategorii:

BARMAN CLASSIC

I miejsce Artur Wawrzyszczak – WOW ARTIWA

II miejsce Bartosz Baranowski – COCKTAIL BAZZAR

III miejsce Paweł Machnio – HOTEL NYX WARSZAWA

BARMAN FLAIR

I miejsce: Kacper Smarz

II miejsce: Krzysztof Bajerski

III miejsce: Kornelia Labczyk

Artur Wawrzyszczak oraz Kacper Smarz będą w listopadzie reprezentowali Polskę podczas Mistrzostw Świata International Bartenders Association CUBA 2022.

Zawody zostały zorganizowane pod patronatem Stowarzyszenia Polskich Barmanów.

Aktualności

Podsumowanie konferencji MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 21.06.2022, Sopot 21 czerwca w hotelu Radisson Blue odbyła się konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja New Generation.  Podczas wydarzenia prawdziwi rewolucjoniści

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron