Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Monin Cup Junior 2019

Monin Cup Junior 2019

Eliminacje MONIN Cup Junior 2019

Rozpoczyna się przyjmowanie zgłoszeń szkół gastronomicznych do Ogólnopolskiego Konkursu Barmańskiego MONIN Cup Junior 2019! Gala Finałowa odbędzie się 5 grudnia 2019 w Warszawie, podczas której 28 reprezentantów z 28 zakwalifikowanych szkół będzie walczyć o nagrodę główną, którą jest reprezentacja Polski w lokalnych zawodach barmańskich MONIN dla młodzieży w jednym z krajów Unii Europejskiej. Zdobywcy pierwszych 5 miejsc zostaną także wyróżnieni szkoleniami MSBiS i SPB, oraz cennymi akcesoriami barmańskimi. „Przegląd Gastronomiczny” objął konkurs MONIN Cup Junior 2019 patronatem medialnym.

Zgłoszenia szkół przyjmowane są drogą elektroniczną poprzez stronę moninpolska.pl/blog/mcj do 6 października. Po otrzymaniu 28 zgłoszeń lista jest zamykana, a zakwalifikowane szkoły rozpoczynają wewnętrzne eliminacje mające na celu wytypowania swojego reprezentanta. Młodzi barmani reprezentujący szkołę będą mieli za zadanie zgłosić unikatową recepturę konkursową, według której tworzyć na scenie będą 4 identyczne koktajle w wyznaczonym czasie. Punktacji podlegać będzie zgodność techniki ze sztuką barmańską oraz degustacyjne walory prezentowanych koktajli, które będą oceniane jawnie przez Jury. Dodatkowe punkty będzie można otrzymać poprawnie odgadując smaki syropów MONIN w przeprowadzanym Blind Teście.

MONIN Cup Junior to coroczny konkurs barmański skierowany dla młodzieży szkół średnich z całej Polski. Podczas Gali Finałowej wewnętrznie wybrani reprezentanci mierzą się ze sobą w kategorii „long drink” tworząc koktajle bezalkoholowe z wykorzystaniem produktów MONIN. Zwycięzcy otrzymują cenne nagrody, również dla swojej szkoły. Jest to jedyny tego typu konkurs barmański dla młodzieży w Polsce.

MONIN Cup Junior 2019 jest już 7. edycją konkursu i odbędzie się 5 grudnia 2019 w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich (ul. Majdańska 30/36, 04-110 Warszawa).

Więcej informacji  i formularz zgłoszeniowy: http://moninpolska.pl/blog/mcj

Relacja video z MONIN Cup Junior 2019: https://youtu.be/B9FwNVkq_n8

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron