Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

III Międzynarodowe Mistrzostwa Młodych Sommelierów

Reprezentacje 7 krajów, w tym silna drużyna z Polski, wezmą udział w 3. Międzynarodowych Mistrzostwach Młodych Sommelierów w Gdańsku, które odbędą się 28 sierpnia w hotelu Mercure Gdańsk Stare Miasto. W zawodach wystartuje łącznie 19 uczestników.

W konkursie mogą wziąć udział sommelierzy mający nie więcej niż 30 lat, z wykluczeniem finalistów zawodów sommelierskich w Polsce i za granicą. Językiem obowiązującym w zawodach będzie angielski. Na Mistrzostwa przyjadą reprezentanci Belgii, Estonii, Finlandii, Grecji, Łotwy, Serbii oraz 14 zawodników z Polski. 

Zawody składają się z trzech etapów: eliminacji, półfinałów i finału. Ostatni etap to występ kolejno trzech finalistów, którzy wykonują zadania na scenie przed publicznością. Formuła i zadania konkursowe są zbliżone do Mistrzostw Polski Sommelierów: zawodnicy odpowiadają na pytania teoretyczne, rozpoznają i opisują wina podczas degustacji w ciemno, a także prezentują praktyczne umiejętności serwowania wina (lub innych alkoholi) i obsługi gości. Polski uczestnik konkursu, który zdobędzie na Mistrzostwach najwięcej punktów, zostanie automatycznie Mistrzem Polski Młodych Sommelierów.

Finał konkursu można  będzie oglądać na żywo w sobotę, 28 sierpnia od 17.00 na profilu Facebook Stowarzyszenia Sommelierów Polskich: https://www.facebook.com/Stowarzyszenie-Sommelier%C3%B3w-Polskich-422546734441730

Serdecznie zapraszamy w imieniu organizatorów!

„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Aktualności

Jak wybrać najlepszy system POS dla gastronomii?

Bidfood Farutex, dostawca produktów dla branży HoReCa, stworzył e-book, który pomoże restauratorom wybrać odpowiednie oprogramowanie POS dla swojego biznesu. Wiedza na temat nowoczesnych rozwiązań dla

POLAGRA 2021 – stacjonarnie i online

Trwają przygotowania do targów POLAGRA zaplanowanych na dni 4-6 października br. Jak została zaplanowana formuła tegorocznej edycji wydarzenia? Targi POLAGRA to jedno z kluczowych wydarzeń

THE BEST CHEF AWARDS w Amsterdamie

AREA TALKS powraca 14 września jako część ekscytującego wydarzenia THE BEST CHEF AWARDS powered by Perlage. Po zeszłorocznej edycji #VIRTUAL2020, szefowie kuchni, foodies, dziennikarze i

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok. 117
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 19 24
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron