Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Jesienna oferta Panorama Sky Bar

Panorama Sky Bar w warszawskim hotelu Marriott jest od 33 lat miejscem odwiedzanym przez Gości z całego świata, ale też bardzo lubianym przez Warszawiaków. Słynie z pięknych widoków, szczyci się nowatorskimi koktajlami i ma na swoim koncie prestiżowe osiągnięcia. Od 19 września lokal otwarty jest już od g. 16.00.

Jednym z najważniejszych wyróżnień dla baru jest Travellers’ Choice Award 2022 na portalu Tripadvisor. Oznacza to, że Panorama Sky Bar znajduje się wśród 10% najlepszych lokali w mieście w swojej kategorii, czyli Bars & Clubs.

Kolejnym wyróżnikiem jest utrzymanie #15 pozycji pośród 165 Barów i Klubów Nocnych w Warszawie, również na Tripadvisor.  To bardzo wysoko postawiona poprzeczka, biorąc pod uwagę fakt, że nowych lokali tego typu w stolicy nie brakuje.

Panorama Sky Bar znana jest z bogatej oferty dań kuchni azjatyckiej, pełnej ryb i owoców morza. Można tu również skosztować azjatyckich wariacji na temat flagowych polskich dań takich jak tatar wołowy czy żurek.

Na największy wybór potraw mogą liczyć przede wszystkim mięsożercy. W menu znajdziemy m.in. następujące dania: tataki z wołowiny Black Angus, kurczak w sosie Yakitori, jagnięcina, BAO z kaczką – danie typowo koreańskie, grillowana gęsia wątróbka. Również wegetarianie znajdą tu coś dla siebie np. w postaci warzywnego Dim Sum, musu z serów czy tempury.

Nie umniejszając kuchni, to po co przychodzą Goście nieustannie od 33 lat do Panorama Sky Bar – to cocktaile z gwarantowanym widokiem na tętniące życiem miasto.

Najbardziej popisowe kreacje koktajlowe Panorama Sky Bar to m.in.:

  • Above The Clouds – podawany z jadalnym złotem: rum, olej kokosowy, masło kakaowe, likier słony karmel, dym
  • Royal – zrobiony na bazie Szampanu Moet & Chandon Brut Imperial
  • The Duchess – na bazie wódki, z cytryną, trawą cytrynową, malinami, imbirem i lemoniadą
  • Bergamo – przygotowany na bazie ginu z kwiatem bzu, winem, różowym pieprzem, zapachem bergamotki i oliwą grejpfrutową
  • Botanist – podawany na bazie ginu, likieru z kwiatu bzu, ogórek, cytryna, lemoniada różana
  • Capuccini – zrobiony z bourbonu, likieru i mleka z orzechów laskowych, espresso, syropu klonowego, kropli śmietanki

W Panorama Sky Bar wznowione zostały koncerty na żywo – króluje tu smooth jazz, chicagowski blues i funk. Można tu usłyszeć również muzykę klubową: african latino sound, nu disco, classic house.

Jesienne zmiany

Od 19.09.2022 Panorama Sky Bar jest czynny już od godz. 16.00. W związku ze wcześniejszym godzinami otwarcia słynny z pięknych widoków na Warszawę Bar zaprasza na jesienne Happy Hours – w godz. 16.00-18.00 od niedzieli do czwartku obowiązuje 30% zniżki na wybrane klasyczne koktajle. 

Zmiana godzin spowodowana jest zapewnieniem większej dostępności lokalu oraz rozładowaniem ruchu rezerwacji na stronie i za pośrednictwem aplikacji Open Table. Włodarze hotelu pragną również, aby wszyscy Goście mogli się zrelaksować po 8 godzinach szkoleń i konferencji i zaznać nieco relaksu, nie czekając na dotychczasowe otwarcie o 18.00. To również odpowiedź na zwiększoną potrzebę zachowania właściwego balansu między życiem prywatnym i zawodowym. Warsaw Marriott Hotel idzie z duchem czasu i dostosowuje się do wymagań Gości.

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron