Przejdź do treści
Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kalendarz Great Chefs 2023

Po pięciu latach powrócił na rynek HoReCa kalendarz agencji Smarten PR z Szefami kuchni. Tym razem pomysłodawcy projektu pokusili się o jego międzynarodowy charakter. Na kartach kalendarza znaleźli się zarówno polscy, jak i zagraniczni szefowie kuchni, w tym z restauracji oznaczonych gwiazdkami Michelin.

Kalendarz Great Chefs 2023 jest wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju, przede wszystkim z uwagi na osoby, które w nim wystąpiły oraz wspaniałe, artystyczne zdjęcia, wykonane w bliskim kadrze, na których zagościło 11 nieprzeciętnych szefów kuchni, autorytety polskiej i światowej sceny kulinarnej oraz pomysłodawca tego wytwornego projektu. Kalendarz wydany jest w eleganckiej formie i z pewnością zawieszony na niejednej ścianie przez 12 miesięcy sztuką samą w sobie.

Great Chefs 2023 jest kolejnym projektem agencji Smarten PR łączącym rodzimych szefów kuchni z zagranicznymi kolegami po fachu, a zarazem promujący ich restauracje i polską turystykę kulinarną poza granicami naszego kraju. Kalendarz nie jest produktem komercyjnym, trafi do szkół gastronomicznych, szefów kuchni, restauracji, hoteli i Partnerów w całej Polsce, a część jego nakładu zostanie przeznaczona na cele charytatywne.

Szefowie kuchni to wspaniali ludzie, którzy codziennie podejmują wyzwania, łączą siły, pomysły i entuzjazm, promując swoją rodzimą kuchnię i troszcząc się o edukację młodego pokolenia kucharzy. Dlatego jest ważne, by doceniać ich pracę i spojrzeć na nich z innej perspektywy.

Autorem zdjęć jest Michał Hawliczek.

Aktualności

XIX Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle

Tradycyjnie w ostatni weekend sierpnia w Jaśle odbywają się Międzynarodowe Dni Wina, jeden z najstarszych i największych festiwali winiarskich w kraju. To niezwykłe wydarzenie powstało

Piknik Poznaj Dobrą Żywność

24 maja w godz. 11-18 w otoczeniu zielonego Toru Wyścigów Konnych Służewiec odbędzie się doroczne święto polskiej żywności, czyli Piknik Poznaj Dobrą Żywność. Na gości

Pomorska Ścieżka Smaków

„Przegląd Gastronomiczny” wybrał się na Pomorską Ścieżkę Smaków. Było warto! Wzięliśmy udział w warsztatach serowarskich, spróbowaliśmy pysznej zupy pokrzywowej, przygotowaliśmy zalewę do klopsików z pomuchla.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron