Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Gastro Meeting

Gastro Meeting

Konferencja Gastro Meeting

Już 5 listopada w Airport Hotel Okęcie w ramach Gastro Meeting spotkają się restauratorzy z całej Polski, którzy będą wymieniać się wiedzą, doświadczeniem i zdobywać kontakty biznesowe. Organizatorzy przygotowali 8 prezentacji, 3 panele dyskusyjne i 8 warsztatów oraz pulę bezpłatnych biletów grupowych.

Wystarczy zgłosić swojego reprezentanta, czyli osobę odpowiedzialną za proces zakupowy do formuły Business Speed Dating. Te ekspresowe spotkania na linii kupiec-dostawca cieszą się niezwykle dużą popularnością, gdyż umożliwiają osobom odpowiedzialnym za zakupy szybkie zapoznanie się z konkurencyjnymi ofertami dostawców. Po zgłoszeniu takiej osoby na konferencję i warsztaty bezpłatnie może zapisać się aż 5 osób!

Wśród prelegentów będzie można zobaczyć między innymi: Pawla Aksamita, współwłaściciela firmy STAVA w prezentacji pt. „Fakty i mity na temat dowozów posiłków”. O tym „Jak zadowalać ciągle zmieniające się potrzeby gości” powie w swoim wystąpieniu Anna Dębska, redaktor naczelna GdzieZjesc.info. Kamil Hegemajer, właściciel Mleczarni Jerozolimskiej, w trakcie swojej prezentacji opowie o zwiększaniu potencjału opłacalności sprzedaży posiłków w oparciu o pracę z systemami wspomagania zarządzania gastronomią Orgastro, a optymalizacją kosztów zajmie się Piotr Mydłowski. Krzysztof Kot, założyciel HAPPY RESTAURANT Analitics & Solutions, z perspektywy trenera i coacha opowie jakich profesjonalnych technik szkoleniowych właściciel i manager lokalu mogą używać, aby zwiększać skuteczność swoich zespołów sprzedażowych. Marketingiem w gastronomii zajmie się Konrad Kobiela, współwłaściciel agencji Pepiniera, zaś o automatyzacji procesów związanych z obsługą klienta w gastronomii opowie Maciej Wesoły, Prezes Zarządu EMENAGO. Na zakończenie tematem, wzbudzającym ostatnio wiele kontrowersji czyli zakazem wstępu do restauracji dla dzieci poniżej 6 roku życia, od strony prawnej zajmie się Mikołaj Ostrowski, adwokat, partner zarządzający OWIW Legal.

Dodatkowo odbędą się 3 panele dyskusyjne. Pierwszy, pt. „Restauracje premium też mają swoje problemy”, poprowadzi Rafał Skórski – wydawca i redaktor naczelny magazynu „Gourmet”, a panelistami będą: Krzysztof Janiszewski, współwłaściciel jednej z najlepszych w Polsce restauracji SENSES, Nestor Grojewski, szef kuchni restauracji Cinema Paradiso. Drugi panel będzie dotyczył tematu projektu technologicznego w gastronomii. Ostatni panel poprowadzi Jarek Walczyk, właściciel i szef kuchni Pink Lobster, prezes fundacji Klub Szefów Kuchni. Wraz z panelistami poruszą temat komunikacji w restauracji.

Równolegle do części merytorycznej w osobnych salach będą odbywały się warsztaty.

Warsztat 1 – Jak nie otwierać restauracji? – Jarek Walczyk

Warsztat 2 – Relacje i sprzedaż z wykorzystaniem digital marketingu – Bartosz Paczyński

Warsztat 3 – Poznaj „marzenia” Twojego pracownika – innowacja w zarządzaniu zasobami ludzkimi – Anna Iwanicka – Nowak

Warsztat 4 – Temat w przygotowaniu

Warsztat 5 – Temat w przygotowaniu

Warsztat 6 – Kapitanoza czy kumpelstwo? Jakie cechy powinien mieć dobry właściciel restauracji? – Anna Dębska

Warsztat 7 – Manager gastronomii w roli trenera i coacha sprzedaży – Krzysztof Kot

Warsztat 8 – Fotografia kulinarna – idealne zdjęcie smartfonem – Jakub Wilczek

„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Więcej informacji: https://gastro.bsdpoland.pl/

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron