Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kongres Szefów Kuchni 12.10.2021

Misją Kongresu Szefów Kuchni jest wspieranie rozwoju branży gastronomicznej. Kongres ma również na celu zwrócenie uwagi na to, jak trudne jest w praktyce wykonywanie zawodu kucharza, a w szczególności szefa kuchni.

Kongres Szefów Kuchni to wydarzenie w pełni skierowane do szefów kuchni. Uczestniczący w nim kucharze przyjeżdżają z całej Polski, aby wymienić się doświadczeniami oraz wysłuchać szeregu merytorycznych wystąpień, a także zapoznać się z wyselekcjonowaną ofertą dostawców dla branży HoReCa. Istotnymi elementami tego wydarzenia są: bogaty program merytoryczny, branżowe debaty i możliwość poznania oferty najciekawszych dostawców. Kongres stał się również ważnym dla szefów kuchni spotkaniem towarzyskim. W jego trakcie możliwa jest wymiana opinii i doświadczeń z kolegami i koleżankami po fachu. W ostatnich latach ten aspekt zyskiwał na znaczeniu.

Szefowie kuchni każdego dnia poddawani są dużej presji czasu, a ich praca jest nieustannie oceniana. Długie godziny pracy w kuchni oraz jej niezwykła intensywność wymagają odporności fizycznej i psychicznej. Dlatego możliwość wymienienia opinii i wzajemne wsparcie mają kluczowe znaczenie dla dobrego samopoczucia przedstawicieli zawodu. Raz w roku jest to możliwe, właśnie podczas Kongresu Szefów Kuchni.

W trakcie tegorocznego edycji wydarzenia poruszone zostaną zagadnienia z zakresu kuchni polskiej, gastronomicznego rynku pracy, kreatywności, przywództwa, technologii, jakości i bezpieczeństwa oraz najistotniejszych trendów rynkowych. Na scenie wystąpią ekonomiści i eksperci biznesowi, aby podzielić się wiedzą z zakresu zarządzania. Nie zabraknie też rozpoznawalnych szefów kuchni.

Ważnymi elementami w pracy szefa kuchni są: umiejętność pracy w zespole, zarządzanie finansami, kompetencje organizacyjne, skuteczna komunikacja, znajomość kultur i kuchni świata, a także tajników naszej rodzimej, tradycyjnej kuchni polskiej. Ciągłe rozwijanie wspomnianych umiejętności jest niezbędne do osiągnięcia sukcesu. Dlatego w trakcie Kongresu Szefów Kuchni istnieje możliwość rozwijania i pogłębiania wiedzy na wspomniane tematy. Dla szefów kuchni i ich zastępców udział w wydarzeniu jest bezpłatny. Należy pamiętać jednak, że rejestracja jest obowiązkowa. Uwaga: panel rejestracyjny otwarty będzie jedynie do 10 października 2021!

Partnerzy Strategiczni Kongresu Szefów Kuchni 2021: Hendi, Grafen, Fine Dine.

„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Panel rejestracyjny Kongresu Szefów Kuchni: www.kongresszefowkuchni.pl/zarejestruj-sie.

Więcej informacji: www.kongresszefowkuchni.pl

Kongres Szefów Kuchni

Termin: 12 października 2021

Miejsce: EXPO XXI, Warszawa

#szacunekdlaszefa #kongresszefowkuchni #edukacja

Aktualności

SweetTargi 2025

SweetTargi 2025 – największe wydarzenie branży piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej na południu Polski – odbędą się w dniach 22–24 marca w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron