Przejdź do treści
Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2023

W tym roku swoje święto branża gastronomiczna będzie obchodziła 24 października, kiedy to odbędzie się Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów. Jest to już tradycyjnie wyjątkowe wydarzenie, podczas którego jednego dnia i na tej samej przestrzeni spotykają się tłumnie profesjonaliści gastronomii z całej Polski.

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów jest wydarzeniem zamkniętym, jedynym tak dużym, na które nie są zaproszone osoby spoza branży. Mimo to co roku gości prawie dwa tysiące uczestników, przede wszystkim szefów kuchni i restauratorów, a więc ludzi, którzy na poważnie związali się z gastronomią, inwestując w nią swój czas i pieniądze.

Uczestnicy spotykają się, by skorzystać z części edukacyjnej realizowanej na scenie głównej Kongresu oraz praktycznych warsztatów zapewnianych przez dostawców HoReCa w części ekspozycyjnej. Możliwość posmakowania wielu produktów, w tym rynkowych nowości jest też ważnym atutem tego spotkania. Kolejnym jest poznanie u źródła możliwości sprzętu proponowanego przez renomowanych dostawców i zrobienie rzetelnych kalkulacji uwzględniających wykorzystanie prądu, wody i środków czystości.  

Tegoroczny program wydarzenia podzielony jest na 3 części: „Od kuchni”, „Fine dining” i „Gastronomia to też biznes”. W ramach pierwszego z bloków omówiona zostanie kuchnia żydowska i śląska, kulinarna oferta dla dzieci, bieżące i długoterminowe trendy oraz kontrowersyjne gwiazdki i inne kulinarne wyróżnienia. W ramach fine diningu odbędą się warsztaty platingu oraz wystąpienie z zakresu protokołu dyplomatycznego.  W części biznesowej pojawi się temat skutecznego wykorzystania social mediów, studium typowych problemów restauratora i różne, czasem alternatywne modele biznesowe dla gastronomii. Wśród prelegentów nie zabraknie branżowych gwiazd i osobowości świata gastronomii. Program powstał z myślą o profesjonalistach, którzy poważnie traktują swój rozwój zawodowy.

Szczegółowy program Kongresu: https://kongresszefowkuchni.pl/program/.

Udział w Kongresie jest bezpłatny dla szefów kuchni, restauratorów i kucharzy. Rejestracja jest obowiązkowa. Osoby spoza branży nie mogą uczestniczyć w wydarzeniu.

Panel rejestracyjny: https://kongresszefowkuchni.pl/zarejestruj-sie/

Serdecznie zapraszamy!

„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Aktualności

XIX Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle

Tradycyjnie w ostatni weekend sierpnia w Jaśle odbywają się Międzynarodowe Dni Wina, jeden z najstarszych i największych festiwali winiarskich w kraju. To niezwykłe wydarzenie powstało

Piknik Poznaj Dobrą Żywność

24 maja w godz. 11-18 w otoczeniu zielonego Toru Wyścigów Konnych Służewiec odbędzie się doroczne święto polskiej żywności, czyli Piknik Poznaj Dobrą Żywność. Na gości

Pomorska Ścieżka Smaków

„Przegląd Gastronomiczny” wybrał się na Pomorską Ścieżkę Smaków. Było warto! Wzięliśmy udział w warsztatach serowarskich, spróbowaliśmy pysznej zupy pokrzywowej, przygotowaliśmy zalewę do klopsików z pomuchla.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron