Producent profesjonalnych pieców gastronomicznych, partner ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Czas na rybę!” – firma UNOX Polska – ufundował dodatkowe, atrakcyjne nagrody dla uczestników kulinarnych zmagań na Zamku w Niemodlinie.
Tematem wiodącym konkursu jest karp opolski.
Trwają zapisy do profesjonalnego konkursu kulinarnego „Czas na rybę!, który odbędzie się w pierwszy weekend października 2022 roku na Zamku Książęcym w Niemodlinie. Uczniowie mogą się zgłaszać do 11 września, a czas rekrutacji dla kucharzy mija 15 września.
Szczegóły i regulaminy pod linkiem: http://swietokarpia.pl/cnr/konkurs/zgloszenia
W imieniu organizatorów zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie, tym bardziej że można wygrać interesujące nagrody:
- Na szefów kuchni czeka wycieczka do Włoch. Laureaci trzech pierwszych miejsc pojadą do fabryki pieców UNOX w Padwie.
- Natomiast dla trzech najlepszych drużyn w rywalizacji uczniów szkół gastronomicznych, zostaną zorganizowane warsztaty kulinarne z wykorzystaniem pieców UNOX.
Tematem wiodącym konkursu „Czas na rybę!” jest karp opolski. Głównymi organizatorami wydarzenia są Rybacka Lokalna Grupa Działania „Opolszczyzna” oraz Szef Kuchni Kamil Klekowski. Partnerem merytorycznym jest stowarzyszenie Euro-Toques Polska. W jury konkursu zasiadali m.in.: Iwona Niemczewska, Kurt Scheller, Jean Bos, Tomasz Smoczyk, Jarosław Walczyk, Krzysztof Szulborski, Jarosław Uściński, Wojciech Harapkiewicz i Marcin Soból. Pełen skład jury tegorocznej, piątej edycji będzie znany już niebawem.
„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.