Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Konkurs kulinarny „Ale Pasztet“ już 16 listopada.

Rusza kolejna edycja Konkursu Kulinarnego dla kucharzy profesjonalistów „Ale pasztet“ nominowanego do Kulinarnego Pucharu Polski.
Odbywa się w ramach III Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego Borów Dolnośląskich. Organizatorem Konkursu jest Fundacja Bory Dolnośląskie, Fundacja Pro Cultuare Bono, Zamek Kliczków, Dolnośląska Organizacja Turystyczna oraz Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni. Celem Konkursu jest kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o tradycji kulinarnej  Regionu. Konkurs ma zasięg ogólnopolski.
Uczestnicy Konkursu powinni wykazać się znajomością w przygotowaniu oryginalnych dań kuchni polskiej i Regionalnej w nowoczesnej aranżacji.
Konkurs odbędzie się w dniu 16 listopada 2013 roku na terenie Zamku Kliczków.
Nad prawidłowością przebiegu Konkursu czuwać będzie jury w składzie :

  • Przewodniczący jury
  • v-c przewodniczący jury
  • Sekretarz jury
  • Komisja techniczna
  • Profesjonalna Komisja degustacyjna
  • Komisja złożona ze smakoszy VIP

    ZASADY  UCZESTNICTWA

  1. W Konkursie bierze udział do 10 dwuosobowych zespołów Kucharzy wyłonionych w drodze eliminacji z nadesłanych zgłoszeń oraz 2 zespoły Kucharzy na podstawie Zielonej Karty przyznanej przez Organizatora.
  2. Uczestnikami Konkursu muszą być kucharze pracujący aktualnie w zawodzie, bez względu na wiek i zajmowane stanowisko.
  3. Uczestnikami Konkursu mogą być także kucharze spoza granic RP.
  4. Członkowie ekipy startujący w Konkursie mogą pracować w różnych zakład pracy.
  5. Zgłoszenie wraz ze zdjęciem potrawy należy przesyłać na druku zgłoszenia – załącznik nr 1
  6. Druk zgłoszeniowydostępny jest na stronach internetowych:


www.gastromaniak.dbv.pl
www.newsgastro.pl
www.borydolnoslaskie.org
www.gastrona.pl
www.papaja.pl
www.bory.org.pl

Wszystkie zgłoszenia Konkursowe należy przesyłać drogą elektroniczną do dnia 31 października 2013 roku na adres: szczygielski.piotr@interia.pl lub sekretarz.osskic@interia.pl
W sprawach merytorycznych i technicznych prosimy o kontakt z: Piotrem Szczygielskim na adres : szczygielski.piotr@interia.pl lub sekretarz.osskic@interia.pl
Lista uczestników zakwalifikowanych do udziału w Finale Konkursu zamieszczona będzie na w/w stronach internetowych do dnia 05 listopada 2013 roku.

Życzę powodzenia
Jarek Uściński
Prezez OSSKIC

Do Pobrania
ALE PASZTET Regulamin dla uczniów
ALE PASZTET Regulamin dla profesionalistów 

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content