Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kalendarz targów w 2013 r.

 

 

Termin

Miejsce

Nazwa targów

Organizator

LUTY

luty

Brema, Niemcy

FISH INTERNATIONAL 2013 – Międzynarodowe Targi Branży Rybnej i Owoców Morza 

Expo Partner Sp. z o. o.

tel. 58 719 69 20, 710 96 85

fax 58 719 15 32

www.expopartner.pl

05-06.02

Gdańsk

FOOD-TO-GO – III Targi dla gastronomii, lodziarni, pizzerii, barów szybkiej obsługi i cateringu

easyFairs Poland Sp. z o. o.

tel. 12 651 95 20

fax 12 651 95 22

www.easyfairs.com

11-15.02

Moskwa, Rosja

PRODEXPO 2013

XX Międzynarodowe Targi Spożywcze 

Expo Partner Sp. z o. o.

tel. 58 719 69 20, 710 96 85

fax 58 719 15 32

www.expopartner.pl

13-15.02 

Zagrzeb, Chorwacja

HOTEL & GASTROTECH 

Expo Line Sp. z o.o.

tel. 22 669 26 15

fax 22 869 97 20

www.expoline.pl

19-21.02

Warszawa

EXPO SWEET

V Targi Cukierniczo

-Lodziarskie

II SALON KAWOWY 

EZIG 

tel. 22 529 39 38

www.exposweet.pl 

26-28.02

Kołobrzeg

GASTRO-HOTEL 2013Targi wystroju

i wyposażenia obiektów noclegowych

i gastronomicznych oraz produktów spożywczych dla gastronomii

GASTRO-HOTEL Małgorzata Kryszak

tel. 32 376 08 60

fax 32 376 08 65

www.gastro-hotel.pl

MARZEC

08-13.03

Hamburg, Niemcy

INTERNORGA

– 87. Międzynarodowe Targi Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarnictwa

i Cukiernictwa

Przedstawicielstwo Targów Hamburskich, Stuttgarckich i Karlsruhe w Polsce

tel. 22 620 71 98

fax 22 245 43 42

20-22.03

Warszawa

EUROGASTRO 2013 –

XVII Międzynarodowe Targi Gastronomiczne

 

MT Targi Sp. z o.o.

tel. 22 529 39 00, 529 39 50

fax 22 529 39 30

www.eurogastro.com.pl

24-26.03

Düsseldorf, Niemcy

ProWein

www.prowein.com

27-29.03

Kijów, Ukraina

HOTEL & RESTAURANT

Expo Line Sp. z o. o.

tel. 22 669 26 15

fax 22 869 97 20

www.expoline.pl

KWIECIEŃ

10-11.04

Warszawa

PACKAGING INNOVATIONS – Targi nowych rozwiązań w branży opakowań 

easyFairs

tel. 12 651 95 25

fax 12 651 95 22

www.easyfairs.pl

11-14.04

Stuttgart, Niemcy

SLOW FOOD – Targi Dobrego Smaku i Specjałów Regionalnych

Przedstawicielstwo Targów Hamburskich, Stuttgarckich i Karlsruhe w Polsce

tel. 22 620 71 98

fax 22 245 43 42

 

19-21.04

Warszawa

LATO – XVIII Targi Turystyki i Wypoczynku

REGIONALIA – Targi Produktów Regionalnych

MT Targi Sp. z .o.o.

tel. 22 529 39 19

www.regionalia.com.pl

MAJ

22-24.05

Gdańsk

POLFISH – 12. Międzynarodowe Targi Przetwórstwa i Produktów Rybnych

GASTROEXPO – 17. Targi Wyposażenia i Zaopatrzenia Gastronomii, Hoteli i Sklepów

Międzynarodowe Targi Gdańskie SA

tel. 58 554 92 00

fax 58 552 21 68

www.mtgsa.com.pl

WRZESIEŃ

14-17.09

Lipsk

GÄSTE – Międzynarodowe Targi Gastronomii, Hotelarstwa i Zbiorowego Żywienia 

Targi Lipskie Polska Sp. z o.o.

Tel./fax 22 414 44 71

www.targilipskie.pl

23-26.09

Poznań

POLAGRA-FOOD

– Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych i Gastronomii

POLAGRA GASTRO

– Międzynarodowe Targi Gastronomii

INVEST-HOTEL

– Targi Wyposażenia Hoteli

 

Międzynarodowe Targi Poznańskie

tel. 61 869 25 93

fax 61 869 29 55

www.polagra-food.pl

PAŹDZIERNIK

02-04.10

Warszawa

WORLDHOTEL

VI Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych

MT Targi Sp. z o.o. 

tel. 22 529 39 00, 529 39 50

www.mttargi.pl

05-09.10

Kolonia, Niemcy

ANUGA 2013 – Międzynarodowe Targi Spożywcze

Expo Partner Sp. z o. o.

tel. 58 719 69 20, 710 96 85

fax 58 719 15 32

www.expopartner.pl

11-13.10

Łódź

NATURA FOOD – Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Tradycyjnej

 

Międzynarodowe Targi Łódzkie

Sp. z o. o.

tel. 42 638 62 85

www.mtl.lodz.pl

19-22.10

Stuttgart, Niemcy

SÜDBACK – Specjalistyczne Targi Rzemiosła Piekarsko

-Cukierniczego 

Przedstawicielstwo Targów Hamburskich, Stuttgarckich i Karlsruhe w Polsce

tel. 22 620 71 98

fax 22 245 43 42

LISTOPAD

13-15.11

Kraków

HORECA

21. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii;

GASTROFOOD

– 12. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii;

ENOEXPO

– 11. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie

Targi w Krakowie Sp. z o.o.

tel. 12 644 59 32, 644 81 65

fax 12 644 61 41

www.targi.krakow.pl

         

Aktualności

GELATO FESTIVAL WORLD MASTERS

Gelato Festival to seria międzynarodowych wydarzeń poświęconych sztuce tworzenia rzemieślniczych lodów, które rozpoczęły się we Włoszech i z biegiem lat przerodziły się w globalny festiwal.

Nagrody AIG Prix i AIX Coquinaria

10 października w Hotelu H15 Boutique w Warszawie odbyła się uroczysta ceremonia wręczenia nagród AIG Prix oraz Ars Coquinaria. Wśród gości znaleźli się m. in.

Przegląd Gastronomiczny 5/2024

Nowy numer „PG” 5/2024 Opłaty abonamentowe i standardy ochrony małoletnich – Adrianna Lotolc    2 Czy AI nadaje się na dietetyka?    4 Jedzenie emocjonalne – jak

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron