Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Konkurs Transgourmet i Selgros dla młodych kucharzy

Transgourmet Foodservice oraz Selgros po raz kolejny poszukują kulinarnych talentów, organizując konkurs skierowany do uczniów szkół gastronomicznych. Do 17 maja mają oni czas na zgłoszenie autorskiego dania eliminacyjnego. Autorzy najsmaczniejszych receptur i najpiękniejszych zdjęć potraw zmierzą się w finale, w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Do zdobycia atrakcyjne nagrody zarówno dla uczestników oraz dla szkół, z których się wywodzą.

Kolejna edycja zmagań daje młodym pasjonatom sztuki kulinarnej szansę na sprawdzenie swoich umiejętności. Transgourmet oraz Selgros od lat wspierają rozwój gastronomii, inwestując w przyszłe pokolenie Szefów Kuchni, m.in poprzez nawiązywanie współpracy ze szkołami gastronomicznymi, profesjonalne szkolenia w Instytucie Kulinarnym Transgourmet czy współpracę z Narodową Kadrą Kucharzy Polski. Poprzednie edycje konkursu cieszyły się wielkim zainteresowaniem wśród uczniów, a jury stanęło przed nie lada wyzwaniem, wybierając spośród nadesłanych aplikacji, które stały na wysokim poziomie.

Konkurs składa się z dwóch etapów: eliminacji w formie online oraz wielkiego finału w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Tegoroczne zadanie eliminacyjne polega na przygotowaniu dania z udka kurczaka z dodatkiem młodych warzyw. Zgłaszać się można do 17 maja poprzez formularz dostępny na stronie internetowej leschefsenor.pl. 9 najlepszych zmierzy się w finale konkursu, który odbędzie się 13 czerwca. Będzie to okazja do zaprezentowania swoich umiejętności kulinarnych oraz zdobycia cennych nagród.

­–  Wierzymy w biznes naszych Klientów i w kreatywność oraz umiejętności młodych Kucharzy. Konkurs, który organizujemy kolejny rok z rzędu, nie tylko kreuje nowe smaki, ale wzbudza  emocje i pozostawia po sobie piękne wspomnienia. Jesteśmy przekonani, że atrakcyjne nagrody, które przygotowaliśmy będą nie tylko zachętą do licznych zgłoszeń, ale też pozwolą wynieść umiejętności młodych adeptów sztuki kulinarnej na wyższy poziom – mówi Cezary Furmanowicz, dyrektor marketingu Transgourmet Polska, operatora marek Transgourmet i Selgros.

Najlepszy uczestnik konkursu dla młodych, kulinarnych talentów otrzyma nagrodę pieniężną w wysokości 3000 złotych oraz odbędzie miesięczny staż w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Instytut to doskonałe miejsce do rozwoju kulinarnych umiejętności. Swoje techniki szlifują tutaj m.in. medaliści międzynarodowych imprez z Narodowej Kadry Kucharzy Polski. Cenne doświadczenie nabyte w trakcie stażu, a także nawiązanie nowych kontaktów  z pewnością przyniesie wiele profitów w dalszej drodze zawodowej młodego Szefa Kuchni. Dla pozostałych uczestników, jak również szkół również przewidziano atrakcyjne nagrody.

Zgłoszenia są przyjmowane do 17 maja.

Szczegółowe informacje oraz regulamin konkursu znajdują się na stronie:

leschefsenor.pl

Aktualności

Konkurs Lady Amarena 2024

Rozpoczęła się 7. edycja międzynarodowego konkursu dla barmanek Lady Amarena. Zwyciężczyni polskiej części będzie reprezentować nasz kraj we Włoszech. Do 14 kwietnia polskie barmanki mogą

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron