Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Konkurs Trophée Mille już wkrótce w Polsce!

Mamy bardzo dobrą wiadomość dla młodych, utalentowanych adeptów sztuki kulinarnej. Po raz pierwszy w Polsce odbędzie się krajowa selekcja międzynarodowego konkursu dla szkół gastronomicznych Trophée Mille Poland.

Bardzo się cieszę, że nasza agencja Smarten PR została oficjalnym przedstawicielem międzynarodowego konkursu kulinarnego dla szkół gastronomicznych, który jest kolejnym elementem w portfolio naszej firmy, zaraz obok prestiżowego konkursu dla profesjonalistów, który mamy przyjemność organizować. Konkurs Trophée Mille jest prestiżowym wydarzeniem dla uczniów w Polsce, które mam nadzieję wskaże kierunek i będzie swojego rodzaju drogowskazem dla młodego pokolenia, które swoją przyszłość wiąże z gastronomią. Dzisiaj młodzi ludzie potrzebują wsparcia i motywacji w dążeniu do celu oraz autorytetów w swojej dziedzinie, a tu ich z pewnością nie zabraknie. Należy podkreślić, że konkurs nie tylko wspiera uczniów, ale niezwykle motywuje do samorozwoju również nauczycieli szkół gastronomicznych, dla których z pewnością będzie nobilitujące przygotowanie młodzieży do tej rangi wydarzenia – powiedziała Dorota Karwacka, project manager Trophée Mille Polska.

Trophée Mille to pierwszy konkurs kulinarno-cukierniczy dla uczniów szkół gastronomicznych w Polsce o zasięgu międzynarodowym. Zwycięska drużyna – szkoła wyjedzie do Reims we Francji, by reprezentować Polskę na międzynarodowej arenie wśród zespołów z całego świata. Celem konkursu jest wzmocnienie talentów i motywacji uczniów szkół gastronomicznych, którzy pasjonują się gotowaniem, jak również przekazywanie wiedzy i doświadczenia przez najlepszych kucharzy młodszemu pokoleniu.

Polskie eliminacje, które odbędą się 10 listopada 2023 roku podczas Targów HORECA w Krakowie, będą organizowane po raz pierwszy w Polsce. Motywowanie młodego pokolenia do rozwoju osobistego, podnoszenie ich kwalifikacji zawodowych i rozwój ich ambicji jest niezwykle ważnym czynnikiem, który ma wpływ na dalsze losy naszej rodzimej gastronomii.

W polskim finale rywalizować będą uczniowie szkół gastronomicznych z całej Polski, którzy w preselekcji zostaną do niego zakwalifikowani. Do konkursu zgłaszane są zespoły wytypowane przez szkołę o profilu gastronomicznym. Każdy z zespołów składa się z dwóch kandydatów: uczennicy i ucznia, którzy kształcą się w obszarze kuchnia i/lub cukiernia oraz nauczyciela, który występuje w roli trenera. Każdy z zespołu w dniu Finału międzynarodowego tj. marzec 2024 nie mogą mieć ukończonych 25 lat.

W jury zasiądzie śmietanka polskich szefów kuchni i cukierni na czele z założycielem i pomysłodawcą konkursu, Chefem Philippem Mille, którego restauracja zlokalizowana w sercu Szampanii posiada dwie gwiazdki Michelin.

Oficjalnym przedstawicielem marki Trophée Mille w Polsce jest agencja Smarten PR.

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content