Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Konkurs wytypowany do nominacji Kulinarnego Pucharu Polski 2012

Konkurs  wytypowany  do nominacji  Kulinarnego  Pucharu  Polski 2012

Organizatorem Konkursu jest Stefan Birek Szef Kuchni Hotelu Lord.

Współorganizatorem Konkursu jest Hotel – Zamek w Pułtusku

Stowarzyszenie „Wspólnota Polska” Dom Polonii,

przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni

oraz Quality Culinary Club.

Konkurs odbędzie się przy wsparciu medialnym TVP-1 program „Kawa czy Herbata”.

Patronat honorowy nad Konkursem objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Sponsorem  Głównym  Konkursu  jest  Firma

POLMLEK

.

ZAPROSZENIE   DO   KONKURSU

Konkurs  odbędzie  się 19 maja 2012 roku  na  podzamczu  Hotelu ***  Zamek  w  Pułtusku-Dom  Polonii  w  kategoriach :

KUCHARZE  PROFESJONALNI

UCZNIOWIE  SZKÓŁ  GASTRONOMICZNYCH

Przedmiotem Konkursu jest :

PRZEKĄSKA   ZIMNA DANIE   GŁÓWNE

 Pstrąg wędzony cały

ser Capresi Firmy „Warmia” GRUPA POLMLEK

dowolny produkt wiosenny (nowalijka)

Udko kaczki

soczewica

młoda kapusta czerwona

Wszystkie ekipy kucharskie, które zakwalifikowały się do IV edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” do dnia 06 maja 2012 roku powinny dokonać potwierdzenia uczestnictwa w Konkursie. Potwierdzenie należy przesłać drogą elektroniczną na adres : szczygielski.piotr@interia.pl

Nienadesłanie potwierdzenia w wyznaczonym terminie spowoduje wykluczenie ekipy z Konkursu

i zastąpienie jej ekipom rezerwową. 

Organizatorzy przypominają jednocześnie, że z dniem 06 maja 2012 roku upływa termin nadsyłania listy zapotrzebowania obowiązkowych produktów Konkursowych.

LISTA UCZESTNIKÓW KONKURSU

Spośród nadesłanych zgłoszeń Kapituła IV edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego

„Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” do udziału zakwalifikowała następujące ekipy kucharskie :

KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH

Bartosz Murawski i Mateusz Litwińczuk 

Zespół Szkół Gastronomiczno Hotelarskich ul. Majdańska – WARSZAWA

Piotr Zasada i Marcin Walczyk 

Zespół Szkół Gospodarczych ul. Królewiecka 128 – ELBLĄG

Bartłomiej Pawlikowski i Adam Kaleja 

Zespół Szkół Gastronomicznych ul. Okólna 35 – GORZÓW WIELKOPOLSKI

Paweł Wilamowski i Dawid Walas 

Zespół Szkół Gastronomicznych ul. Henryka Sienkiewicza 88 –  ŁÓDŹ

Tomasz Honisz i Robert Dyczek 

Zespół Szkół Zawodowych Nr 4  ul.Hallera 4 – OPOLE

Wojciech Gołąb i Łukasz Jesiotr 

Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych ul. ul. Konopnickiej 3 – OTWOCK

Daniel Podlasin i Tomasz Golianek 

Zespół Szkół im. B.Prusa ul. Marii Konopnickiej 9 – PUŁTUSK

Kamil Kuszyński i Aleksandra Kędzierska 

Zespół Szkół Nr 6  im. M. Reja ul. Gen. Sowińskiego 3 – SZCZECIN

Jarosław Kowalewski i Łukasz Ładno

Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego ul. Poznańska – WARSZAWA

Paweł Supernak i Marcin Markiewicz 

Technikum Spożywczo-Gastronomiczne ul. Komorska – WARSZAWA

KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH – EKIPY REZERWOWE

Bartosz Siuciak i Joanna Tajak 

Zespół Szkół Gospodarczych ul. Królewiecka 128 – ELBLĄG

Arkadiusz Foszcz i Angelika Biernat 

Zespół Szkół Gastronomiczno Hotelarskich ul. Majdańska – WARSZAWA

Dawid Lemańczyk i Mateusz Jankowski 

Technikum Zawodowe nr 1 ul. Przemysłowa 100 – SŁUPSK

KATEGORIA PROFESJONALIŚCI

Krzysztof Paprocki i Przemysław Morgut 

BYDGOSZCZ – Hotel Słoneczny Młyn

Daniel Twardo i Bartek Peter 

JUGOWICE – Hotel Pałac

Kamil Tłuczek i Katarzyna Szczepaniak 

ŁAŃCUT – Restauracja Kamienica

Dorota Pajęcka i Grzegorz Bąk 

RZESZÓW – Hotel Ambasadorski

Przemysław Suska i Kamil Myka 

WARSZAWA – Amber Room

Piotr Górecki i Robert Ostrowski 

WARSZAWA – Catering Wiśniewscy Team

Dariusz Borysiak i Piotr Potrzebowski 

MICHAŁOWICE – Hotel Venecia Palace

Adrian Urbański i Norbert Sokołowski 

WARSZAWA – Restauracja Moonsfera

Michał Muśnicki i Marek Kropelnicki 

WARSZAWA – Restauracja Na Zielnej

Damian Jeleń i Grzegorz Chmolowski 

WROCŁAW – Kuchnia Marche

KATEGORIA PROFESJONALIŚCI – EKIPY REZERWOWE

Krystian Skwierz i Katarzyna Daniłowicz 

WROCŁAW – Restauracja Steinhaus

Michał Łojek i Adam Zajkowski 

WARSZAWA – Restauracja Vilanova

Mateusz Balcerek i Paweł Schulz 

BYDGOSZCZ – Hotel Bohema- Restaura Weranda

Wszystkim ekipom kucharskim, które nie zakwalifikowały się do

IV edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”

serdecznie dziękujemy za zaangażowanie i wkład pracy w przygotowanie dań Konkursowych,

jednocześnie zapraszamy do uczestnictwa w przyszłorocznej – jubileuszowej

V edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”

Harmonogram Konkursu zostanie podany do publicznej wiadomości w terminie późniejszym.

Rezerwacja noclegu w Hotelu Dom Polonii w Pułtusku w dn. 18-20 maja 2012 roku

po preferencyjnych cenach 120 zł doba od osoby ze śniadaniem na HASŁO KUCHNIA POLSKA
tel. 602 11 47 26

stefan.birek@wp.pl

Kapituła

Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego

Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś

 


Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content