Konkurs wytypowany do nominacji Kulinarnego Pucharu Polski 2012
Organizatorem Konkursu jest Stefan Birek Szef Kuchni Hotelu Lord.
Współorganizatorem Konkursu jest Hotel – Zamek w Pułtusku
Stowarzyszenie „Wspólnota Polska” Dom Polonii,
przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni
oraz Quality Culinary Club.
Konkurs odbędzie się przy wsparciu medialnym TVP-1 program „Kawa czy Herbata”.
Patronat honorowy nad Konkursem objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Sponsorem Głównym Konkursu jest Firma
POLMLEK
.
ZAPROSZENIE DO KONKURSU
Konkurs odbędzie się 19 maja 2012 roku na podzamczu Hotelu *** Zamek w Pułtusku-Dom Polonii w kategoriach :
KUCHARZE PROFESJONALNI
UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
Przedmiotem Konkursu jest :
PRZEKĄSKA ZIMNA | DANIE GŁÓWNE |
Pstrąg wędzony cały ser Capresi Firmy „Warmia” GRUPA POLMLEK dowolny produkt wiosenny (nowalijka)
|
Udko kaczki soczewica młoda kapusta czerwona |
Wszystkie ekipy kucharskie, które zakwalifikowały się do IV edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” do dnia 06 maja 2012 roku powinny dokonać potwierdzenia uczestnictwa w Konkursie. Potwierdzenie należy przesłać drogą elektroniczną na adres : szczygielski.piotr@interia.pl
Nienadesłanie potwierdzenia w wyznaczonym terminie spowoduje wykluczenie ekipy z Konkursu
i zastąpienie jej ekipom rezerwową.
Organizatorzy przypominają jednocześnie, że z dniem 06 maja 2012 roku upływa termin nadsyłania listy zapotrzebowania obowiązkowych produktów Konkursowych.
LISTA UCZESTNIKÓW KONKURSU
Spośród nadesłanych zgłoszeń Kapituła IV edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego
„Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” do udziału zakwalifikowała następujące ekipy kucharskie :
KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
– Bartosz Murawski i Mateusz Litwińczuk
Zespół Szkół Gastronomiczno –Hotelarskich ul. Majdańska – WARSZAWA
– Piotr Zasada i Marcin Walczyk
Zespół Szkół Gospodarczych ul. Królewiecka 128 – ELBLĄG
– Bartłomiej Pawlikowski i Adam Kaleja
Zespół Szkół Gastronomicznych ul. Okólna 35 – GORZÓW WIELKOPOLSKI
– Paweł Wilamowski i Dawid Walas
Zespół Szkół Gastronomicznych ul. Henryka Sienkiewicza 88 – ŁÓDŹ
– Tomasz Honisz i Robert Dyczek
Zespół Szkół Zawodowych Nr 4 ul.Hallera 4 – OPOLE
– Wojciech Gołąb i Łukasz Jesiotr
Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych ul. ul. Konopnickiej 3 – OTWOCK
– Daniel Podlasin i Tomasz Golianek
Zespół Szkół im. B.Prusa ul. Marii Konopnickiej 9 – PUŁTUSK
– Kamil Kuszyński i Aleksandra Kędzierska
Zespół Szkół Nr 6 im. M. Reja ul. Gen. Sowińskiego 3 – SZCZECIN
– Jarosław Kowalewski i Łukasz Ładno
Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego ul. Poznańska – WARSZAWA
– Paweł Supernak i Marcin Markiewicz
Technikum Spożywczo-Gastronomiczne ul. Komorska – WARSZAWA
KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH – EKIPY REZERWOWE
– Bartosz Siuciak i Joanna Tajak
Zespół Szkół Gospodarczych ul. Królewiecka 128 – ELBLĄG
– Arkadiusz Foszcz i Angelika Biernat
Zespół Szkół Gastronomiczno –Hotelarskich ul. Majdańska – WARSZAWA
– Dawid Lemańczyk i Mateusz Jankowski
Technikum Zawodowe nr 1 ul. Przemysłowa 100 – SŁUPSK
KATEGORIA PROFESJONALIŚCI
– Krzysztof Paprocki i Przemysław Morgut
BYDGOSZCZ – Hotel Słoneczny Młyn
– Daniel Twardo i Bartek Peter
JUGOWICE – Hotel Pałac
– Kamil Tłuczek i Katarzyna Szczepaniak
ŁAŃCUT – Restauracja Kamienica
– Dorota Pajęcka i Grzegorz Bąk
RZESZÓW – Hotel Ambasadorski
– Przemysław Suska i Kamil Myka
WARSZAWA – Amber Room
– Piotr Górecki i Robert Ostrowski
WARSZAWA – Catering Wiśniewscy Team
– Dariusz Borysiak i Piotr Potrzebowski
MICHAŁOWICE – Hotel Venecia Palace
– Adrian Urbański i Norbert Sokołowski
WARSZAWA – Restauracja Moonsfera
– Michał Muśnicki i Marek Kropelnicki
WARSZAWA – Restauracja Na Zielnej
– Damian Jeleń i Grzegorz Chmolowski
WROCŁAW – Kuchnia Marche
KATEGORIA PROFESJONALIŚCI – EKIPY REZERWOWE
– Krystian Skwierz i Katarzyna Daniłowicz
WROCŁAW – Restauracja Steinhaus
– Michał Łojek i Adam Zajkowski
WARSZAWA – Restauracja Vilanova
– Mateusz Balcerek i Paweł Schulz
BYDGOSZCZ – Hotel Bohema- Restaura Weranda
Wszystkim ekipom kucharskim, które nie zakwalifikowały się do
IV edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”
serdecznie dziękujemy za zaangażowanie i wkład pracy w przygotowanie dań Konkursowych,
jednocześnie zapraszamy do uczestnictwa w przyszłorocznej – jubileuszowej
V edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”
Harmonogram Konkursu zostanie podany do publicznej wiadomości w terminie późniejszym.
Rezerwacja noclegu w Hotelu Dom Polonii w Pułtusku w dn. 18-20 maja 2012 roku
po preferencyjnych cenach 120 zł doba od osoby ze śniadaniem na HASŁO KUCHNIA POLSKA
tel. 602 11 47 26
Kapituła
Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego
„Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś„