Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kuchnia roślinna od kuchni

RoślinnieJemy

Ruszyła kolejna edycja marcowej Akademii online od RoślinnieJemy. Pierwsza wielka lekcja kuchni roślinnej zaczęła się 1 marca o godzinie 12:00 na kanale YouTube RoślinnieJemy. Przez cały miesiąc będą odbywały się kolejne wydarzenia, które pozwolą każdemu chętnemu na zgłębienie tajników diety roślinnej i używanych w niej produktów.

Wydarzenie inicjujące całą marcową akcję nosiło nazwę „Gastronomik na YouTube” i miało na celu przybliżenie tematu kuchni roślinnej uczniom szkół gastronomicznych oraz wszystkim innym głodnym merytorycznej i praktycznej wiedzy. Prowadzącymi były ambasadorki i ambasadorzy projektu Chefs for Change, czyli szefowie kuchni zaangażowani w promowanie zmiany żywienia na bardziej roślinne: Dominika Targosz, Grzegorz Łapanowski, Maria Przybyszewska, Patryk Szczepański oraz dr. hab. prof. UMK Jarosław Dumanowski. Frekwencja była bardzo zadowalająca – w lekcji wzięło udział około 550 uczniów i widzów z prawie 50 szkół. Zapis z transmisji można obejrzeć na YouTube RoślinnieJemy.

Wiemy, że nauczycielom i uczniom trudno jest trwać tyle miesięcy w pandemicznym systemie nauczania. Jednocześnie w programie szkół gastronomicznych ciągle brakuje tematu kuchni roślinnej. To wspaniałe, że mimo ogromnego kryzysu w branży znaleźli się ludzie, którzy chcą podzielić się za darmo swoją wiedzą i doświadczeniem w tym zakresie – mówi Weronika Pochylska z RoślinnieJemy.

Przez cały marzec w formie online będą odbywały się kolejne wydarzenia spod znaku Akademii RoślinnieJemy. W tej edycji webinary skupiły się na zróżnicowanych blokach tematycznych – od marketingowych zagadek roślinnego biznesu, do bardziej lifestylowych spotkań. Każde z nich jest prowadzone przez specjalistki i specjalistów mających rzetelną wiedzę i doświadczenie. Webinary skierowane są nie tylko do przedsiębiorców branży gastronomicznej, ale również do wszystkich zainteresowanych roślinnym jedzeniem. RoślinnieJemy zachęca każdego do wzięcia udziału i pozyskania nowej wiedzy.

Więcej informacji, linki do webinarów na www.roslinniejemy.org oraz na profilu facebook.

Fot. mat. prasowe Akademii RoślinnieJemy

Aktualności

Podsumowanie konferencji MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 21.06.2022, Sopot 21 czerwca w hotelu Radisson Blue odbyła się konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja New Generation.  Podczas wydarzenia prawdziwi rewolucjoniści

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron