Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

The Best Chef Awards 2021

Best Chef Awards

Amsterdam będzie gospodarzem piątej edycji The Best Chef Awards powered by Perlage. Impreza odbędzie się w dniach 13-15 września 2021 r. Trzydniowe kulinarne święto obejmować będzie: Food Meets Science, Area Talks oraz uroczystą Galę rozdania nagród, w czasie której uhonorowani zostaną najlepsi szefowie kuchni z całego świata.

Ten rok będzie pełen napięcia, ponieważ The Best Chef zmienia sposób, w jaki zaprezentuje 100 nowych kandydatów do listy TOP100. W tym roku kandydaci pochodzą z 35 różnych krajów i aż dwóch z nich jest z Polski.

Począwszy od 25 lutego, przez kolejne 100 dni The Best Chef będzie ogłaszał jednego kandydata dziennie, losowo, za pośrednictwem swoich mediów społecznościowych. Kandydaci do listy TOP100 wybrani zostali przez grupę niezależnych partnerów The Best Chef – profesjonalistów ze świata gastronomii.

Następnie 6 czerwca rozpocznie się głosowanie, w którym wszyscy szefowie kuchni z zeszłorocznej listy (plus wspomniana wcześniej grupa niezależnych profesjonalistów) oraz 100 nowych kandydatów zostanie zaproszonych do głosowania w celu wyłonienia listy TOP100 2021 roku. W kolejnym etapie odbędzie się głosowanie w kategorii The Best Chef Fol-Lovers Award – ta nagroda specjalna przyznawana jest przez internautów – miłośników gastronomii z całego świata. Głosowanie odbywać się będzie poprzez specjalny formularz na stronie The Best Chef Awards i rozpocznie się na początku lipca.

Niesamowity Amsterdam

W tym roku miastem-gospodarzem wydarzenia The Best Chef będzie Amsterdam – jedno z najbardziej ekscytujących miast Europy, pełne przepięknych zabytków, dzieł sztuki oraz co bardzo ważne, utalentowanych szefów kuchni i wyjątkowych restauracji.

Głównym celem The Best Chef jest promowanie gastronomii oraz szefów kuchni. Amsterdam jest więc idealnym miejscem tętniącym życiem i malowniczym miastem z bardzo bogatą kulturą, które z roku na rok zajmuje coraz więcej miejsca na międzynarodowej mapie kulinarnej. To również w Holandii, w szczególności w Amsterdamie, The Best Chef cieszy się ogromną popularnością. To właśnie w tym kraju mamy jedną z największych grup osób, które śledzą nasze działania w mediach społecznościowych – mówi Joanna Ślusarczyk, współtwórczyni projektu The Best Chef.

Poprzednie edycje wydarzenia The Best Chef odbyły się w Warszawie w 2017 r., Mediolanie w 2018 r., w Barcelonie w 2019 r. Zeszłoroczne wydarzenie odbywało się natomiast w formie Virtual 2020. Sloganem tegorocznego The Best Chef Awards 2021 będzie więc: Back to „Live”, Back to Reality.

Ostatni rok nie zatrzymał nas. Przez cały ten czas ciężko pracowaliśmy, aby dostosować się do panujących warunków i zapewnić szefom kuchni oraz restauracjom na całym świecie platformę, dzięki której mogli pozostać cały czas w kontakcie oraz dzielić się informacjami, nowymi pomysłami między sobą, jak i z opinią publiczną. W tym roku mamy ogromną nadzieję, że cała nasza społeczność będzie mogła ponownie spotkać się osobiście –kończy Joanna Ślusarczyk.

The Best Chef to platforma zrzeszająca najwybitniejsze kulinarne talenty z całego świata. Więcej informacji o projekcie dostępnych jest na Facebooku i Instagramie The Best Chef Awards oraz na stronie internetowej: www.thebestchefawards.com

Aktualności

Przegląd Gastronomiczny 5/2024

Nowy numer „PG” 5/2024 Opłaty abonamentowe i standardy ochrony małoletnich – Adrianna Lotolc    2 Czy AI nadaje się na dietetyka?    4 Jedzenie emocjonalne – jak

MADE FOR Restaurant

Stajemy do walki: MASZYNY kontra ROMANTYZM, budując restaurację Nowego Świata opartą na AUTOMATYZACJI i zapraszając do tego dzieła najlepszych polskich gastronomów podczas najbardziej kreatywnego wydarzenia

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron