Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

„Kulinarne Mistrzostwa Polski” na targach WorldHotel

WorldHotel

„Kulinarne Mistrzostwa Polski” na targach WorldHotel
Robert Sowa zaprasza na największe wydarzenie kulinarne jesieni! „Kulinarne Mistrzostwa Polski” to nowy prestiżowy konkurs, który odbędzie się 12 października br. podczas 9. Międzynarodowych Targów WorldHotel organizowanych w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56C w Warszawie.

Nie przypadkowo Mistrzostwa towarzyszą targom WorldHotel. Gastronomia to ważny element w hotelu, a dobra kuchnia to nie tylko wizytówka, lecz także ważny czynnik generujący przychody obiektów noclegowych.

Do udziału w konkursie zapraszamy wszystkich pracujących w zawodzie kucharzy, bez względu na wiek i zajmowane stanowisko. Jedynym warunkiem jest przesłanie kompletnego zgłoszenia oraz pokonanie konkurencji w drodze do finału, bowiem spośród wszystkich zgłoszeń wyłonimy tylko 12 finalistów.

Kulinarnego Mistrza Polski wybiorą dwa składy jurorskie – Jury profesjonalne składające się ze znanych autorytetów kulinarnych oraz Jury gwiazd, w którym zasiądą znani i lubiani aktorzy, muzycy, dziennikarze… Oceniane będą m.in.: mis en place, techniki kulinarne, smak i estetyka podania, czyli wszystko to, na co zwracają uwagę Klienci restauracji.

 

Załączniki:

  1. Regulamin Konkursu
  2. Formularz zgłoszeniowy
  3. Receptura pracy konkursowej

 

Zgłoszenia konkursowe należy przesłać na adres: konkurs@sowarobert.pl do 18 września br. 

 

worldhotel mecenat

Aktualności

Mistrzowie Smaku wracają

Gdzie wybrać się na najlepszy obiad lub kolację? Gdzie zjeść najsmaczniejszą pizzę i burgera? Który kelner, barman i menedżer restauracji najlepiej odpowiada na potrzeby klientów?

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron