Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

MADE FOR RESTAURANT

Już 6 maja we Wrocławiu PRZEKROCZYMY GRANICE! Granice zdrowego rozsądku i smaku. Granice biznesowe i artystyczne. Granice na mapach i w naszych głowach. Do roli odważnych przewodników zapraszamy najlepszych restauratorów patrzących bez kompleksów w stronę ŚWIATA, którzy m.in. eksplorują i serwują kuchnię etniczną, implementują odważne koncepty i skuteczne modele zarządzania przywiezione z podróży oraz zatrudniają ludzi, którym obce są wszelkie ograniczenia, wytyczając ścieżkę FAST GROWING. Ich siły już nie powstrzymacie!

28. Konferencja MADE FOR Restaurant, CROSS THE BORDERS jest organizowana wspólnie z miastem Wrocław.

Termin: 6 maja 2025

START 12:00

Miejsce: Wrocławskie Centrum Kongresowe | Hala Stulecia

Tym razem zabieramy Was w podróż dookoła kulinarnego świata, by przyjrzeć się, jaki wpływ globalne uwarunkowania mają na rozwój polskiej branży gastro i gusta gości. Obydwie tegoroczne edycje naszej konferencji skupiają się na pokazaniu otwartości polskiego rynku na kuchnie inne niż narodowa. Ocenimy potencjał kulturowy i biznesowy, zajmiemy się trendami i wpływami zagranicznymi. Przyjrzymy się fali pracowników z różnych krajów i inwestorom zagranicznym, zbadamy wpływy finansowe od turystów, przypatrzymy się zmianom kulturowym, a wreszcie polityce zagranicznej, która także ma wpływ na polskie restauracje. Działania ambasad promujące narodową kuchnię, miłość Polaków do ramenów, sushi, burgerów i pierożków won-ton, produkty egzotyczne dostępne
w restauracjach będą w kręgu naszych zainteresowań i rozważań.

A to wszystko tuż po długim majowym weekendzie, po którym każdy z restauratorów będzie miał najświeższe obserwacje ze swoich zagranicznych podróży i restauracji. Czyż może być lepiej?

Co nas czeka?

Konferencja hybrydowa z ekspertami i liderami branży

Wykłady i warsztaty z liderami branży gastro

Kulinarna WYSTAWA INTERAKTYWNA – Cross The Borders

FOR DATING – rozmowy przy okrągłych stołach

Prezentacja TOP 100 Restauratorów FORBES&MADE FOR Restaurant w kategorii KUCHNIA ETNICZNA

AFTER PARTY w Restauracji Przystań&Marina

A konkretnie?

zaczniemy na poważnie – od tego, jaki jest wpływ polityki światowej na biznes gastronomiczny. Mówiąc obrazowo: co z tego, co „upichcą” w Białym Domu, wjedzie na stół europejski, a mówiąc wprost, czego dzisiaj może obawiać się właściciel warszawskiej restauracji z kuchnią Izraela?

rozbierzemy na części pierwsze naszych gości i dowiemy się, czy są kulinarnymi patriotami, czy na talerzu wybierają emigrację;

na naszą scenę wjedzie crazy delivery from Portugal wprost z przepisem na strategię szybkiego wzrostu restauracji;

skupimy się na RED FLAGS i zastanowimy się, jaki biznesplan przyjąć w gastro na trudne czasy;

porozmawiamy o tym, jak nowe sposoby serwowania małej czarnej i drinki z palemką bez alko mogą przyciągnąć gości do restauracji;

zajrzymy do najmodniejszych restauracji Londynu, Europy i podpowiemy, jak założyć restaurację w Dubaju czy na Zanzibarze – i przeżyć;

w naszym kulinarnym show przy udziale najlepszych szefów kuchni PRZEKROCZYMY GRANICE mentalne, technologiczne, smakowe, państwowe – ale też granice sztuki, bo na naszych oczach powstawać będą multimedialne instalacje, konceptualne prezentacje i kulinarne manifesty z produktów od lokalnych dostawców.

– a podczas wielkiego finału na scenie pojawi się TOP 100 nominowanych restauratorów w kategorii KUCHNIA ETNICZNA w rankingu FORBES&MADE FOR RESTAURANT.

Przedłużymy naszą podróż poza wszelkie granice na After Party w Restauracji Przystań&Marina.

„Spotykamy się, aby wspólnie zastanowić się nad tym, jak budować silny, międzynarodowy i odporny na zmiany sektor gastronomiczny oraz dochodowe restauracje. Bez strachu przekroczymy granice – dosłownie i w przenośni” – mówi Agnieszka Małkiewicz, organizatorka konferencji MADE FOR RESTAURANT. „Podejdziemy do tematu z brawurą i w poszukiwaniu sukcesu finansowego. Będziemy mieli tylko sprawdzone rekomendacje i mocne insighty” – zapowiada. „Sprawdzimy, jak międzynarodowe wpływy – od kuchni etnicznych po zagraniczne modele biznesowe – rewolucjonizują polskie restauracje i czego możemy się nauczyć od światowych liderów branży. A może to oni mogą uczyć się od nas?”  – dodaje.

Szczegółowy program wydarzenia znajdziecie TU. Każdy punkt programu to jak wykwintna karta dań! A w takim miejscu jak Wrocław, wszystko będzie smakować wybornie.

Aktualności

Nowoczesne oblicze niemieckiego winiarstwa

3 kwietnia 2025 roku w warszawskiej Reducie Banku Polskiego odbyła się kolejna edycja wydarzenia Riesling, Pinot & Co., organizowanego przez Niemiecki Instytut Wina. Tegoroczne spotkanie

Rośnie rola własnych wypieków w gastronomii

Współczesna gastronomia przeżywa prawdziwy renesans świeżych, jeszcze ciepłych wypieków prosto z pieca, które stają się coraz ważniejszym elementem oferty restauracji, kawiarni czy nawet hoteli. Trend

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron