Tematem przewodnim wydarzenia będą „Innowacje w gastronomii – biznes czy prowokacja?”, prezentowane z różnych, międzynarodowych perspektyw. Całości dopełniać będzie perspektywa polskich ekspertów (restauratorów, szefów kuchni, naukowców oraz producentów) analizujących, w jaki sposób globalizacja wpływa na kształt lokalnego rynku, który powinien z ofertą dostosowywać się do międzynarodowych standardów i wymogów.
Warszawska scena to 3 strefy – BIZNESU, INSPIRACJI i DEGUSTACJI, a na każdej z nich odbędą wyjątkowe prelekcje, warsztaty oraz kulinarne niespodzianki.
Kto pojawi się na warszawskiej scenie MADE FOR Restaurant?
Zagraniczni Eksperci:
- Charles Spence (Wielka Brytania) – autor książki “Gastrofizyka. Nowa wiedza o jedzeniu.”
- Dymitr Borysow (Ukraina) – jeden z najbardziej znanych, innowacyjnych oraz odpowiedzialnych społecznie biznesmenów Ukrainy,
- Dalad Kambhu (Niemcy) – urodzona w Stanach Zjednoczonych i wychowana w Bangkoku szefowa kuchni i właścicielka gwiazdkowej restauracji Kin Dee w Berlinie,
- Diego Prado (Hiszpania) – hiszpański szef kuchni i ekspert kulinarny w dziedzinie fermentacji,
- Michel Moran (Francja/Polska) – Francuz od lat związany z Polską i restauracją Bistro de Paris,
- Cristian Gadau (Włochy) i Joanna Ślusarczyk (Polska), przedstawiciele The Best Chef – internetowej społeczności najlepszych szefów kuchni,
- Niko Slavnic (Słowenia), CEO InYourPocket City Guides oraz dyrektor projektu The Slovenia Restaurant Awards,
- Ciprian Nicolescu (Rumunia), szef kuchni z Rumunii, który swoją karierę rozpoczął 28 lat temu, dużą jej część budując w Stanach Zjednoczonych i Londynie.
Polscy Restauratorzy to m.in.:
- Daniel Pawełek – Warszawa m.in. Koneser Grill i wiele innych restauracji
- Jolanta Jurkowlaniec – Wrocław, Dinette
- Radek Fronc – Kraków m.in. Szara Gęś i wiele innych restauracji
- Piotr Popiński – Warszawa Dom Wódki i wiele innych restauracji
- Wiesław Prusiecki- Citi Park Poznań, a w tym Cucina i wiele innych restauracji
Degustacje przygotują m.in. Daniel Pawełek – Koneser Grill, Oliwia Bernady – grupa hoteli Arche, Anna Klejman – LAS, Arkadiusz Żochowski i pracujący z nim Michał Gniadek – Zoni oraz WuWu, Jarek Walczyk ( Pink Lobster) ponadto angażują się koncepty Syreni Śpiew (Norbert Redkie i Hubert Karsz) i ORZO (Tadeusz Muller).
Prestiż i poziom merytoryczny konferencji podniosą wyjątkowi Partnerzy – Akademia Leona Koźmińskiego, Guest Experience Think Tank Academy oraz Instytut Kulinarny Transgourmet.
Szczegółowy program wydarzenia na stronie organizatora:
https://forsolutions.pl/warszawa-11-2019-program-konferencji