Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

MADE FOR Restaurant w Warszawie

Made For Restaurant

Tematem przewodnim wydarzenia będą „Innowacje w gastronomii – biznes czy prowokacja?”, prezentowane z różnych, międzynarodowych perspektyw. Całości dopełniać będzie perspektywa polskich ekspertów (restauratorów, szefów kuchni, naukowców oraz producentów) analizujących, w jaki sposób globalizacja wpływa na kształt lokalnego rynku, który powinien z ofertą dostosowywać się do międzynarodowych standardów i wymogów.

Warszawska scena to 3 strefy – BIZNESU, INSPIRACJI i DEGUSTACJI, a na każdej z nich odbędą wyjątkowe prelekcje, warsztaty oraz kulinarne niespodzianki.
Kto pojawi się na warszawskiej scenie MADE FOR Restaurant?
Zagraniczni Eksperci:

  • Charles Spence (Wielka Brytania) – autor książki “Gastrofizyka. Nowa wiedza o jedzeniu.”
  • Dymitr Borysow (Ukraina) – jeden z najbardziej znanych, innowacyjnych oraz odpowiedzialnych społecznie biznesmenów Ukrainy,
  • Dalad Kambhu (Niemcy) – urodzona w Stanach Zjednoczonych i wychowana w Bangkoku szefowa kuchni i właścicielka gwiazdkowej restauracji Kin Dee w Berlinie,
  • Diego Prado (Hiszpania) – hiszpański szef kuchni i ekspert kulinarny w dziedzinie fermentacji,
  • Michel Moran (Francja/Polska) – Francuz od lat związany z Polską i restauracją Bistro de Paris,
  • Cristian Gadau (Włochy) i Joanna Ślusarczyk (Polska), przedstawiciele The Best Chef – internetowej społeczności najlepszych szefów kuchni,
  • Niko Slavnic (Słowenia), CEO InYourPocket City Guides oraz dyrektor projektu The Slovenia Restaurant Awards,
  • Ciprian Nicolescu (Rumunia), szef kuchni z Rumunii, który swoją karierę rozpoczął 28 lat temu, dużą jej część budując w Stanach Zjednoczonych i Londynie.

Polscy Restauratorzy to m.in.:

  • Daniel Pawełek – Warszawa m.in. Koneser Grill i wiele innych restauracji
  • Jolanta Jurkowlaniec – Wrocław, Dinette
  • Radek Fronc – Kraków m.in. Szara Gęś i wiele innych restauracji
  • Piotr Popiński – Warszawa Dom Wódki i wiele innych restauracji
  • Wiesław Prusiecki- Citi Park Poznań, a w tym Cucina i wiele innych restauracji

Degustacje przygotują m.in. Daniel Pawełek – Koneser Grill, Oliwia Bernady – grupa hoteli Arche, Anna Klejman – LAS, Arkadiusz Żochowski i pracujący z nim Michał Gniadek – Zoni oraz WuWu, Jarek Walczyk ( Pink Lobster) ponadto angażują się koncepty Syreni Śpiew (Norbert Redkie i Hubert Karsz) i ORZO (Tadeusz Muller).

Prestiż i poziom merytoryczny konferencji podniosą wyjątkowi Partnerzy – Akademia Leona Koźmińskiego, Guest Experience Think Tank Academy oraz Instytut Kulinarny Transgourmet.

Szczegółowy program wydarzenia na stronie organizatora:
https://forsolutions.pl/warszawa-11-2019-program-konferencji

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron