Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

MADE FOR Restaurant w Warszawie

Made For Restaurant

Tematem przewodnim wydarzenia będą „Innowacje w gastronomii – biznes czy prowokacja?”, prezentowane z różnych, międzynarodowych perspektyw. Całości dopełniać będzie perspektywa polskich ekspertów (restauratorów, szefów kuchni, naukowców oraz producentów) analizujących, w jaki sposób globalizacja wpływa na kształt lokalnego rynku, który powinien z ofertą dostosowywać się do międzynarodowych standardów i wymogów.

Warszawska scena to 3 strefy – BIZNESU, INSPIRACJI i DEGUSTACJI, a na każdej z nich odbędą wyjątkowe prelekcje, warsztaty oraz kulinarne niespodzianki.
Kto pojawi się na warszawskiej scenie MADE FOR Restaurant?
Zagraniczni Eksperci:

  • Charles Spence (Wielka Brytania) – autor książki “Gastrofizyka. Nowa wiedza o jedzeniu.”
  • Dymitr Borysow (Ukraina) – jeden z najbardziej znanych, innowacyjnych oraz odpowiedzialnych społecznie biznesmenów Ukrainy,
  • Dalad Kambhu (Niemcy) – urodzona w Stanach Zjednoczonych i wychowana w Bangkoku szefowa kuchni i właścicielka gwiazdkowej restauracji Kin Dee w Berlinie,
  • Diego Prado (Hiszpania) – hiszpański szef kuchni i ekspert kulinarny w dziedzinie fermentacji,
  • Michel Moran (Francja/Polska) – Francuz od lat związany z Polską i restauracją Bistro de Paris,
  • Cristian Gadau (Włochy) i Joanna Ślusarczyk (Polska), przedstawiciele The Best Chef – internetowej społeczności najlepszych szefów kuchni,
  • Niko Slavnic (Słowenia), CEO InYourPocket City Guides oraz dyrektor projektu The Slovenia Restaurant Awards,
  • Ciprian Nicolescu (Rumunia), szef kuchni z Rumunii, który swoją karierę rozpoczął 28 lat temu, dużą jej część budując w Stanach Zjednoczonych i Londynie.

Polscy Restauratorzy to m.in.:

  • Daniel Pawełek – Warszawa m.in. Koneser Grill i wiele innych restauracji
  • Jolanta Jurkowlaniec – Wrocław, Dinette
  • Radek Fronc – Kraków m.in. Szara Gęś i wiele innych restauracji
  • Piotr Popiński – Warszawa Dom Wódki i wiele innych restauracji
  • Wiesław Prusiecki- Citi Park Poznań, a w tym Cucina i wiele innych restauracji

Degustacje przygotują m.in. Daniel Pawełek – Koneser Grill, Oliwia Bernady – grupa hoteli Arche, Anna Klejman – LAS, Arkadiusz Żochowski i pracujący z nim Michał Gniadek – Zoni oraz WuWu, Jarek Walczyk ( Pink Lobster) ponadto angażują się koncepty Syreni Śpiew (Norbert Redkie i Hubert Karsz) i ORZO (Tadeusz Muller).

Prestiż i poziom merytoryczny konferencji podniosą wyjątkowi Partnerzy – Akademia Leona Koźmińskiego, Guest Experience Think Tank Academy oraz Instytut Kulinarny Transgourmet.

Szczegółowy program wydarzenia na stronie organizatora:
https://forsolutions.pl/warszawa-11-2019-program-konferencji

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content