Przejdź do treści
Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

MADE FOR Restaurant w Warszawie

Made For Restaurant

Tematem przewodnim wydarzenia będą „Innowacje w gastronomii – biznes czy prowokacja?”, prezentowane z różnych, międzynarodowych perspektyw. Całości dopełniać będzie perspektywa polskich ekspertów (restauratorów, szefów kuchni, naukowców oraz producentów) analizujących, w jaki sposób globalizacja wpływa na kształt lokalnego rynku, który powinien z ofertą dostosowywać się do międzynarodowych standardów i wymogów.

Warszawska scena to 3 strefy – BIZNESU, INSPIRACJI i DEGUSTACJI, a na każdej z nich odbędą wyjątkowe prelekcje, warsztaty oraz kulinarne niespodzianki.
Kto pojawi się na warszawskiej scenie MADE FOR Restaurant?
Zagraniczni Eksperci:

  • Charles Spence (Wielka Brytania) – autor książki “Gastrofizyka. Nowa wiedza o jedzeniu.”
  • Dymitr Borysow (Ukraina) – jeden z najbardziej znanych, innowacyjnych oraz odpowiedzialnych społecznie biznesmenów Ukrainy,
  • Dalad Kambhu (Niemcy) – urodzona w Stanach Zjednoczonych i wychowana w Bangkoku szefowa kuchni i właścicielka gwiazdkowej restauracji Kin Dee w Berlinie,
  • Diego Prado (Hiszpania) – hiszpański szef kuchni i ekspert kulinarny w dziedzinie fermentacji,
  • Michel Moran (Francja/Polska) – Francuz od lat związany z Polską i restauracją Bistro de Paris,
  • Cristian Gadau (Włochy) i Joanna Ślusarczyk (Polska), przedstawiciele The Best Chef – internetowej społeczności najlepszych szefów kuchni,
  • Niko Slavnic (Słowenia), CEO InYourPocket City Guides oraz dyrektor projektu The Slovenia Restaurant Awards,
  • Ciprian Nicolescu (Rumunia), szef kuchni z Rumunii, który swoją karierę rozpoczął 28 lat temu, dużą jej część budując w Stanach Zjednoczonych i Londynie.

Polscy Restauratorzy to m.in.:

  • Daniel Pawełek – Warszawa m.in. Koneser Grill i wiele innych restauracji
  • Jolanta Jurkowlaniec – Wrocław, Dinette
  • Radek Fronc – Kraków m.in. Szara Gęś i wiele innych restauracji
  • Piotr Popiński – Warszawa Dom Wódki i wiele innych restauracji
  • Wiesław Prusiecki- Citi Park Poznań, a w tym Cucina i wiele innych restauracji

Degustacje przygotują m.in. Daniel Pawełek – Koneser Grill, Oliwia Bernady – grupa hoteli Arche, Anna Klejman – LAS, Arkadiusz Żochowski i pracujący z nim Michał Gniadek – Zoni oraz WuWu, Jarek Walczyk ( Pink Lobster) ponadto angażują się koncepty Syreni Śpiew (Norbert Redkie i Hubert Karsz) i ORZO (Tadeusz Muller).

Prestiż i poziom merytoryczny konferencji podniosą wyjątkowi Partnerzy – Akademia Leona Koźmińskiego, Guest Experience Think Tank Academy oraz Instytut Kulinarny Transgourmet.

Szczegółowy program wydarzenia na stronie organizatora:
https://forsolutions.pl/warszawa-11-2019-program-konferencji

Aktualności

XIX Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle

Tradycyjnie w ostatni weekend sierpnia w Jaśle odbywają się Międzynarodowe Dni Wina, jeden z najstarszych i największych festiwali winiarskich w kraju. To niezwykłe wydarzenie powstało

Piknik Poznaj Dobrą Żywność

24 maja w godz. 11-18 w otoczeniu zielonego Toru Wyścigów Konnych Służewiec odbędzie się doroczne święto polskiej żywności, czyli Piknik Poznaj Dobrą Żywność. Na gości

Pomorska Ścieżka Smaków

„Przegląd Gastronomiczny” wybrał się na Pomorską Ścieżkę Smaków. Było warto! Wzięliśmy udział w warsztatach serowarskich, spróbowaliśmy pysznej zupy pokrzywowej, przygotowaliśmy zalewę do klopsików z pomuchla.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron