Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

MAZURY HoReCa już w najbliższy piątek!

Już tylko kilka dni pozostało do MAZURY HoReCa festiwal smaków! W ciągu dwóch dni wydarzenia 13-14 maja Odwiedzający będą mogli zapoznać się z ofertą produktową ponad 100 firm z branży hotelarskiej i gastronomicznej.
Wśród wystawców znajdą się firmy takie jak Makro, Develey, Zielona Budka, Dawtona, Gastro Magic Service czy Procter&Gamble. Osoby związane z branżą HoReCa będą mogły zapoznać się
z szeroką ofertą asortymentu i produktów niezbędnych do funkcjonowania hoteli, restauracji czy firm cateringowych.
Wydarzeniu towarzyszyć będzie bogaty program prelekcji i szkoleń prowadzonych przez czołowych przedstawicieli branży hotelarskiej i gastronomicznej. Tematy takie, jak „O tym, jak ludzie jedzą wzrokiem, czyli sektor HoReCa w social media” czy „Manager XXI wieku. Zwiększ obroty i zarządzaj zyskowną restauracją” powinny zainteresować nie tylko właścicieli tego typu obiektów. Uczestnicy będą też mogli obserwować zmagania profesjonalnych kucharzy i cukierników oraz uczniów szkół o profilu gastronomicznym w konkursach kulinarnych – Zielona Budka Master Challenge, Gęsina w Restauracji czy Drób na Polskim Stole.
W dniu 14 maja obowiązywać będzie formuła B2C i na ten dzień przygotowano cały szereg osobnych atrakcji. Strefa Food Trucków serwujących potrawy ze wszystkich zakątków świata, liczne konkursy kulinarne dla publiczności, wielkie gotowanie zupy rybnej, strefa kiermaszowa z produktami regionalnymi czy bicie rekordu w największej liczbie osób jedzących jednocześnie pierogi – to tylko niektóre z atrakcji oczekujących na odwiedzających. Imprezę w tym dniu poprowadzi Karol Okrasa.
MAZURY HoReCa festiwal smaków to nie tylko doskonała okazja do porównania ofert handlowych i zawierania nowych kontraktów, ale także świetna możliwość, aby poznać najnowsze rozwiązania oraz trendy w branży HoReCa. Targi odbywają się w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury w Ostródzie, ul. Grunwaldzka 55. Hale targowe otwarte będą w godzinach 10:00 – 17:00. Więcej szczegółów można znaleźć na stronie www.mazuryhoreca.pl

Aktualności

Kalifornijska jakość i lata doświadczenia

Carlo Rossi, największa marka wina w Polsce[1], zaskakuje nowościami produktowymi. Razem z mistrzem winiarstwa Darrenem Procsalem wprowadza na rynek linię Winemaker’s Selection. Ta wyjątkowa kolekcja

Wystawa CLEVERFOOD. For everyone

Już 1 lutego w Centrum Nauki Experyment zostanie zainaugurowana wystawa CLEVERFOOD for everyone. Jest ona efektem pracy międzynarodowego zespołu ekspertów z Ecsite (Europejska sieć centrów nauki i muzeów),

Polska nad Porterem Bałtyckim

W ciągu ostatnich 20 lat liczba porterów bałtyckich warzonych co roku w Polsce zwiększyła się kilkunastokrotnie, a sam styl zaczął wyróżniać polskich piwowarów w świecie. Przypadająca

Soft&Sweet Inspiration Day

Firma Primulator zaprasza wszystkich właścicieli cukierni, kawiarni, piekarni oraz sklepów convenience na wyjątkowe wydarzenie – Soft&Sweet Inspiration Day, które odbędzie się 4-5 lutego 2025 roku w

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content