Już tylko kilka dni pozostało do MAZURY HoReCa festiwal smaków! W ciągu dwóch dni wydarzenia 13-14 maja Odwiedzający będą mogli zapoznać się z ofertą produktową ponad 100 firm z branży hotelarskiej i gastronomicznej.
Wśród wystawców znajdą się firmy takie jak Makro, Develey, Zielona Budka, Dawtona, Gastro Magic Service czy Procter&Gamble. Osoby związane z branżą HoReCa będą mogły zapoznać się
z szeroką ofertą asortymentu i produktów niezbędnych do funkcjonowania hoteli, restauracji czy firm cateringowych.
Wydarzeniu towarzyszyć będzie bogaty program prelekcji i szkoleń prowadzonych przez czołowych przedstawicieli branży hotelarskiej i gastronomicznej. Tematy takie, jak „O tym, jak ludzie jedzą wzrokiem, czyli sektor HoReCa w social media” czy „Manager XXI wieku. Zwiększ obroty i zarządzaj zyskowną restauracją” powinny zainteresować nie tylko właścicieli tego typu obiektów. Uczestnicy będą też mogli obserwować zmagania profesjonalnych kucharzy i cukierników oraz uczniów szkół o profilu gastronomicznym w konkursach kulinarnych – Zielona Budka Master Challenge, Gęsina w Restauracji czy Drób na Polskim Stole.
W dniu 14 maja obowiązywać będzie formuła B2C i na ten dzień przygotowano cały szereg osobnych atrakcji. Strefa Food Trucków serwujących potrawy ze wszystkich zakątków świata, liczne konkursy kulinarne dla publiczności, wielkie gotowanie zupy rybnej, strefa kiermaszowa z produktami regionalnymi czy bicie rekordu w największej liczbie osób jedzących jednocześnie pierogi – to tylko niektóre z atrakcji oczekujących na odwiedzających. Imprezę w tym dniu poprowadzi Karol Okrasa.
MAZURY HoReCa festiwal smaków to nie tylko doskonała okazja do porównania ofert handlowych i zawierania nowych kontraktów, ale także świetna możliwość, aby poznać najnowsze rozwiązania oraz trendy w branży HoReCa. Targi odbywają się w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury w Ostródzie, ul. Grunwaldzka 55. Hale targowe otwarte będą w godzinach 10:00 – 17:00. Więcej szczegółów można znaleźć na stronie www.mazuryhoreca.pl
Przegląd Gastronomiczny 5/2024
Nowy numer „PG” 5/2024 Opłaty abonamentowe i standardy ochrony małoletnich – Adrianna Lotolc 2 Czy AI nadaje się na dietetyka? 4 Jedzenie emocjonalne – jak