Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Międzynarodowe Targi Żywności WARSAW FOOD EXPO 2017

Podczas Warsaw Food Expo 2017 odbyło się unikatowe wydarzenie – „warsztaty kulinarne Josepha Seeletso”. To nowy, prestiżowy projekt, łączący kuchnię polską z egzotyką kuchni afrykańskiej. Premiera odbyła się 2 czerwca, w Centrum Targowym EXPO PTAK w Nadarzynie k. Warszawy.

Udział w Kulinarnym Show pod wodzą Josepha Seeletso wzięli blogerzy kulinarni oraz pasjonaci gotowania. Działo się! Wspólnie z szefem kuchni De Care Andrzejem Polisiakiewiczem,  Joseph Seeletso ze wspaniałych produktów – sezonowanej wołowiny QMP, przepysznych, świeżych warzyw i owoców od firmy Bukat, oraz oryginalnych produktów firmy De Care, a także wspaniałego ryżu firmy Uncle Bens wyczarowali fantastyczne, smaczne i piękne potrawy.

Twórcą tego gastronomicznego show był Joseph Seeletso – botswańczyk z urodzenia, od wielu lat Polak z wyboru. Absolwent prestiżowej, angielskiej uczelni gastronomicznej Westminster Kingsway College w Londynie, gdzie uzyskał tytuł Chef de Cuisine. Kucharz, artysta, kulinarny wizjoner. Zakochany w Polsce, jej smakach oraz podejściu do tradycji kultywowanych zarówno w życiu, jak i w kuchni.

Joseph posiada 23-letnie doświadczenie, gotował w różnych zakątkach świata. Znany z wielu programów telewizyjnych, m.in. Dzień dobry TVN, Pytanie na śniadanie. Występował na antenie CNN I BBC. Dużą popularność przyniosła mu rola Jurora w dwóch edycjach programu TOP CHEF w telewizji POLSAT. Gotował dla znanych osób m.in.: Billa Gatesa, Króla Szwecji Gustawa czy Michaela Jacksona.

Od czerwca 2016 roku prowadzi autorską restaurację JOSEPH’S BISTRO & WINE na warszawskim Muranowie.

Więcej na www.josephbistro.pl

Partnerzy warsztatów: Wypożyczalnia Gastronomiczna Gastro Magic Service, QMP – Dobra Wołowina, De Care, Uncle Bens.

Partnerzy medialni: newsgastro.pl, Przegląd Gastronomiczny, Poradnik Restauratora.

Aktualności

Podsumowanie konferencji MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 21.06.2022, Sopot 21 czerwca w hotelu Radisson Blue odbyła się konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja New Generation.  Podczas wydarzenia prawdziwi rewolucjoniści

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron