Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Międzynarodowe Targi Żywności WARSAW FOOD EXPO 2017

Podczas Warsaw Food Expo 2017 odbyło się unikatowe wydarzenie – „warsztaty kulinarne Josepha Seeletso”. To nowy, prestiżowy projekt, łączący kuchnię polską z egzotyką kuchni afrykańskiej. Premiera odbyła się 2 czerwca, w Centrum Targowym EXPO PTAK w Nadarzynie k. Warszawy.

Udział w Kulinarnym Show pod wodzą Josepha Seeletso wzięli blogerzy kulinarni oraz pasjonaci gotowania. Działo się! Wspólnie z szefem kuchni De Care Andrzejem Polisiakiewiczem,  Joseph Seeletso ze wspaniałych produktów – sezonowanej wołowiny QMP, przepysznych, świeżych warzyw i owoców od firmy Bukat, oraz oryginalnych produktów firmy De Care, a także wspaniałego ryżu firmy Uncle Bens wyczarowali fantastyczne, smaczne i piękne potrawy.

Twórcą tego gastronomicznego show był Joseph Seeletso – botswańczyk z urodzenia, od wielu lat Polak z wyboru. Absolwent prestiżowej, angielskiej uczelni gastronomicznej Westminster Kingsway College w Londynie, gdzie uzyskał tytuł Chef de Cuisine. Kucharz, artysta, kulinarny wizjoner. Zakochany w Polsce, jej smakach oraz podejściu do tradycji kultywowanych zarówno w życiu, jak i w kuchni.

Joseph posiada 23-letnie doświadczenie, gotował w różnych zakątkach świata. Znany z wielu programów telewizyjnych, m.in. Dzień dobry TVN, Pytanie na śniadanie. Występował na antenie CNN I BBC. Dużą popularność przyniosła mu rola Jurora w dwóch edycjach programu TOP CHEF w telewizji POLSAT. Gotował dla znanych osób m.in.: Billa Gatesa, Króla Szwecji Gustawa czy Michaela Jacksona.

Od czerwca 2016 roku prowadzi autorską restaurację JOSEPH’S BISTRO & WINE na warszawskim Muranowie.

Więcej na www.josephbistro.pl

Partnerzy warsztatów: Wypożyczalnia Gastronomiczna Gastro Magic Service, QMP – Dobra Wołowina, De Care, Uncle Bens.

Partnerzy medialni: newsgastro.pl, Przegląd Gastronomiczny, Poradnik Restauratora.

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron