Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Mistrzostwa Polski Sommelierów 2021

10 lipca odbędą się Mistrzostwa Polski Sommelierów. Konkurs zostanie przeprowadzony
w salach warszawskiego Hotelu Regent. Organizatorem cyklicznych zawodów jest Stowarzyszenie Sommelierów Polskich.

Zgodnie ze standardami Międzynarodowego Stowarzyszenia Sommelierów (ASI) mistrzostwa mają trzy etapy. Podczas kilkugodzinnych, zamkniętych dla publiczności eliminacji uczestnicy konkursu piszą test z wiedzy o winie, przeprowadzają degustację w formie ustnej i pisemnej, odpowiadają na pytania jurorów. Zadania w półfinałach związane są z praktyczną obsługą gości. Do Finału przechodzi trzech zawodników, którzy mierzą się na scenie z serią zadań teoretycznych i praktycznych, np. obsługując stoliki, przy których siedzą jurorzy. Goście Finału mogą obserwować zawodników na scenie, Finał będzie także można oglądać na żywo na profilu SSP na Facebooku.  

W trakcie Mistrzostw, między poszczególnymi etapami konkursu, w hotelu Regent prowadzone będą seminaria i degustacje organizowane przez partnerów wydarzenia.

Głównymi partnerami wydarzenia są: Cisowianka Perlage, Mondial Assistance, Regent Warsaw Hotel, Wina z Tejo, Wines from Spain, Wines of Germany.

Więcej informacji na: www.sommelierzy.pl

Aktualności

Smakuj przyszłość z BCU!

Niepubliczne Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa w Tarnowie (BCU) to miejsce, które kształci przyszłych liderów gastronomii, stawiając na praktyczne umiejętności, które odgrywają

Przegląd Gastronomiczny 6/2024

Nowy numer „PG” 6/2024 Książeczka sanepidowska online – Adrianna Lotolc    2 Reklamowanie produktów w sieci? To nie takie proste! – Edyta Oleszczuk-Romańska    4 Firmy gastronomiczne

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron