Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Na POLAGRZE poznamy „Mistrzów Smaku” z całej Polski

Która restauracja zasługuje na tytuł najpopularniejszego lokalu gastronomicznego w Polsce? Kogo Czytelnicy i internauci uważają za najlepszego kucharza, kelnera i pracownika branży HoReCa? Dowiemy się tego podczas gali finałowej ogólnopolskiego plebiscytu „Mistrzowie Smaku”, która obędzie się na targach POLAGRA.

„Mistrzowie Smaku” to największy w Polsce plebiscyt organizowany przez Polska Press Grupa, wydawcę kilkunastu dzienników regionalnych i kilkudziesięciu serwisów internetowych (m.in. „Głos Wielkopolski”, „Gazeta Wrocławska”, „Dziennik Łódzki” i wiele innych). Plebiscyt ma już tradycję i renomę. Dyplomy laureatów poprzednich edycji wiszą w wielu lokalach, a restauratorzy doskonale wykorzystują zwycięstwo do promocji swoich lokali.

Wybierają Czytelnicy

Głosujący w miastach i powiatach, następnie w skali województwa, a w końcu w ogólnopolskim finale czytelnicy i użytkownicy serwisów internetowych wybierają w nim najlepszych, najbardziej popularnych kucharza roku, kelnera, restaurację, bar/bistro/jadłodajnię i kawiarnię , a także pracowników i managerów branży HoReCa.

W plebiscycie – osobno w każdym mieście i powiecie – zostaną przyznane indywidualne tytuły Kucharz Roku i Kelner Roku, a także nagrody dla lokali w kategoriach Restauracja Roku i Bar/Bistro/Jadłodajnia Roku.

W skali dużych miast i regionów województw zostanie przyznany tytuł w indywidualnej kategorii Barman Roku oraz nagrody Kawiarnia Roku, Lody Roku oraz Pizza Roku.

W odniesieniu do całego województwa zostaną przyznane indywidualne tytuły Barista Roku i Mistrz Słodkości Roku oraz nagrody dla lokali: Sushi Roku, Burger Roku, Kuchnia Wegetariańska Roku oraz nagroda Catering Dietetyczny Roku. Wojewódzki wymiar będzie miała także specjalna nagroda, czyli Menedżer Gastronomii Roku.

Głosowanie w plebiscycie rozpoczęło się we wtorek, 7 czerwca. Laureaci z poszczególnych województw awansują do ogólnopolskiego finału akcji, w którym głosowanie rozpocznie się w poniedziałek, 18 lipca i potrwa do 28 lipca.

Scena czeka na najlepszych

Tego, kto zwyciężył w poszczególnych kategoriach dowiemy się 26 września, pierwszego dnia targów POLAGRA, gdy laureaci na scenie będą odbierać nagrody i wyróżnienia.

Dla zwiedzających będzie to szansa na poznanie ich przepisów na sukces, dla wystawców – niepowtarzalna okazja na nawiązanie kontaktu, wspólną promocję i poszukiwanie najlepszych rozwiązań dla najpopularniejszych lokali w całym kraju.

Uroczystość wręczenia nagród w plebiscycie „Mistrzowie Smaku” podczas targów POLAGRA, które zostały partnerem plebiscytu, połączy wydarzenie dla profesjonalistów z plebiscytem, w którym decyduje każdy głos oddany przez konsumentów i klientów lokali gastronomicznych, barów, restauracji. Wszak to demokratyczny wybór decyduje o sukcesie produktów spożywczych i każdego przedsięwzięcia w branży HoReCa.

Więcej informacji o plebiscycie: www.polagra.pl

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content