Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Najlepszy przepis kuchni cieszyńskiej

Urząd Miejski w Cieszynie Wydział Promocji i Informacji ogłasza konkurs na najlepszy przepis kuchni cieszyńskiej! Zapraszamy do udziału wszystkich tych, którzy mogą podzielić się cennymi przepisami na najsmaczniejsze cieszyńskie potrawy. Osoba, której przepis Jury konkursu uzna za najlepszy, otrzyma cenną nagrodę od Burmistrza Miasta Cieszyna – sprzęt AGD!

Przepisy, wraz z podpisanym oświadczeniem, którego wzór jest dołączony do regulaminu, prosimy przesyłać do dnia 15 grudnia na adres: Urząd Miejski w Cieszynie, Wydział Promocji i Informacji, Rynek 1, 43-400 Cieszyn lub składać osobiście w Biurze Podawczym na parterze Ratusza.
Bardzo mile widziane są zdjęcia przyrządzonych potraw, a także ciekawostki rodzinne związane z kuchnią cieszyńską.

Aktualności

GELATO FESTIVAL WORLD MASTERS

Gelato Festival to seria międzynarodowych wydarzeń poświęconych sztuce tworzenia rzemieślniczych lodów, które rozpoczęły się we Włoszech i z biegiem lat przerodziły się w globalny festiwal.

Nagrody AIG Prix i AIX Coquinaria

10 października w Hotelu H15 Boutique w Warszawie odbyła się uroczysta ceremonia wręczenia nagród AIG Prix oraz Ars Coquinaria. Wśród gości znaleźli się m. in.

Przegląd Gastronomiczny 5/2024

Nowy numer „PG” 5/2024 Opłaty abonamentowe i standardy ochrony małoletnich – Adrianna Lotolc    2 Czy AI nadaje się na dietetyka?    4 Jedzenie emocjonalne – jak

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron