Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Nowa seria PT od Winterhalter: bezkompromisowe zmywarki kapturowe

Ekspert w dziedzinie zmywarek do naczyń, firma Winterhalter przedstawia nowe zmywarki kapturowe z Serii PT. Zostały one opracowane z myślą o najwyższych wymaganiach i dostosowane w celu uzyskania maksymalnej wydajności: nieskomplikowanie, efektywnie i szybko. Winterhalter zapewnia perfekcyjne rezultaty zmywania i absolutną niezawodność w działaniu. Dzięki nowemu automatycznemu kapturowi maszynę można otwierać i zamykać bez wysiłku, co znacznie ułatwia pracę personelowi zmywającemu.

Lśniące szkło, połyskujące sztućce i błyszczące naczynia, higienicznie czyste kubki lub wszystko razem. Nowa zmywarka z Serii PT, oferowana w trzech rozmiarach, może być dostosowana do rodzaju zmywanych naczyń i stopnia ich zabrudzenia poprzez zmianę ustawień oprogramowania. Dzięki wysokowydajnemu systemowi zmywania i przemyślanej koncepcji higieny firma Winterhalter zapewnia perfekcyjne rezultaty zmywania, niezależnie od tego, jak bardzo uporczywe są zabrudzenia. Nowe pola mycia w kształcie litery S gwarantują rozprowadzenie wody na całej powierzchni, a poczwórny system filtracji zapewnia stale czystą wodę myjącą. Zmienna regulacja ciśnienia wody VarioPower dostosowuje ciśnienie mycia dokładnie do konkretnych naczyń i stopnia zabrudzenia. 

Zmywanie za pomocą PT to wydajne zmywanie: dzięki niskiemu zużyciu wody, optymalnie wykorzystanej energii i ekonomicznie dozowanym środkom chemicznym do zmywania. Standardowy zintegrowany system odzysku ciepła z wody ściekowej EnergyLight wykorzystuje energię zanieczyszczonej wody do podgrzania zimnej wody dopływowej. Zalety: oszczędność zasobów i spadek kosztów nawet o 10%. Opcjonalnie dostępny wymiennik ciepła z powietrza EnergyPlus dodatkowo wykorzystuje energię ciepłej pary wodnej we wnętrzu maszyny do wstępnego nagrzania zimnej wody dopływowej. Pozwala to zaoszczędzić do 15% kosztów energii. Ponadto przy otwieraniu maszyny wydostaje się znacznie mniej pary wodnej. Seria PT jest dostępna na życzenie z napędzanym polem mycia – opatentowanym innowacyjnym rozwiązaniem firmy Winterhalter. W porównaniu ze standardowym napędem ilość wody płuczącej zmniejsza się o 0,4 litra na cykl zmywania. A to oznacza niższe koszty eksploatacji. 

Chcemy dostarczyć naszym klientom zmywarkę kapturową, która maksymalnie ułatwia zmywanie, nawet w ekstremalnych warunkach. Maszynę, na której można polegać w stu procentach w każdej sytuacji – wyjaśnia CEO i właściciel firmy Winterhalter, Ralph Winterhalter. Connected Wash umożliwia integrację maszyn Serii PT w sieć oraz ocenę wszystkich ważnych danych operacyjnych. Na tej podstawie można sformułować konkretne zalecenia dotyczące działań mających na celu optymalizację procesu zmywania. Wszystkie dane są dokumentowane w dzienniku zmywarki. Oznacza to możliwość sprawnej kontroli przestrzegania wszystkich istotnych wymogów higienicznych zgodnie z HACCP.

Łatwa i ergonomiczna obsługa zmywarki jest bardzo ważna w czasach niedoboru wykwalifikowanych pracowników i częstej zmiany personelu – podkreśla Leonie Hengeler, międzynarodowy menedżer produktu. Inteligentny wyświetlacz dotykowy, obsługa za pomocą jednego przycisku, neutralny językowo interfejs użytkownika i zrozumiałe piktogramy – Winterhalter sprawia, że zmywanie jest nieco łatwiejsze. Dzięki nowemu, opcjonalnemu automatycznemu kapturowi maszynę można obsługiwać bez wysiłku, co znacznie ułatwia pracę personelowi zmywającemu. Kaptur zamyka się po prostu za naciśnięciem guzika: za pomocą wyświetlacza lub ergonomicznie umieszczonego przycisku. Cykl zmywania rozpoczyna się wtedy automatycznie. Po zakończeniu programu kaptur podnosi się automatycznie, sygnalizując zakończenie procesu zmywania. – Twój personel zmywający będzie chętnie korzystał z PT – mówi z przekonaniem Hengeler.

Więcej informacji na temat nowych zmywarek kapturowych z Serii PT od Winterhalter jest dostępnych na stronie: www.winterhalter.pl/pt

Aktualności

Konferencja MADE FOR Restaurant, New Rules

23 kwietnia 2024 Miejsce: Novotel Centrum Warszawa Tego dnia w gronie ponad 600 liderów  czołowych restauratorów i ich pracowników – skonstruujemy prototyp innowacyjnej restauracji 2024;

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron