Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Zostań piekarzem!

Chcesz zdobyć lub uzupełnić swoje kwalifikacje? Jesteś osobą bezrobotną? Już teraz rozpocznij naukę na bezpłatnym, rocznym Kwalifikacyjnym Kursie Zawodowym w Zespole Szkół Gastronomicznych w Krakowie.

Dorośli pragnący zdobyć zawód piekarza mają teraz okazję, aby bezpłatnie ukończyć kurs zawodowy. W tym roku, pierwszy raz w Krakowie, jest okazja aby zacząć przygodę z piekarstwem od podstaw – od zdobycia zawodu w ramach kwalifikacyjnego kursu zawodowego.

Trwa boom na pieczywo rzemieślnicze. Co chwila otwierają się nowe piekarnie z ręcznie wytwarzanym chlebem. Szkolnictwo również odpowiedziało na rynkowe zapotrzebowanie na tego typu wyroby – rozpoczął się nabór ochotników do bezpłatnej nauki zawodowej. To bezprecedensowa sytuacja dla Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie, gdzie po raz pierwszy w historii ma szansę rozpocząć naukę klasa, która szkolić się będzie w zawodzie piekarza (PIEKARZ SPC.03 Produkcja wyrobów piekarskich). Warunkiem jest zebranie 20 chętnych.

Nauka potrwa rok (II semestry) i odbywać się będzie stacjonarnie – zajęcia planowane  są na czwartek, piątek po południu i sobotę od rana. Warunkiem zaliczenia nauki jest obecność minimum na 50% zajęć. Samo nauczanie jest w 100% bezpłatne. Jedynym kosztem własnym jest orzeczenie od lekarza medycyny pracy.

Uwaga: Zapisy trwają do 30 czerwca 2021.

Więcej informacji, regulamin rekrutacji: https://zsg1.pl/kursy-zawodowe/

Fot. pixabay

Aktualności

Smakuj przyszłość z BCU!

Niepubliczne Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa w Tarnowie (BCU) to miejsce, które kształci przyszłych liderów gastronomii, stawiając na praktyczne umiejętności, które odgrywają

Przegląd Gastronomiczny 6/2024

Nowy numer „PG” 6/2024 Książeczka sanepidowska online – Adrianna Lotolc    2 Reklamowanie produktów w sieci? To nie takie proste! – Edyta Oleszczuk-Romańska    4 Firmy gastronomiczne

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron