Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Program sceny głównej Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów 2022

Tegoroczny Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów, który odbędzie się 12 października w Warszawie to aż dwie sceny i atrakcyjne wydarzenia towarzyszące. Nazwa wydarzenia wzbogacona została o ostatni człon podkreślający, że od roku 2022 jest ono przeznaczone nie tylko dla szefów kuchni i kucharzy, ale również dla właścicieli restauracji.

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów wraz z wydarzeniami towarzyszącymi to największe spotkanie edukacyjne i biznesowe dla gastronomii w Polsce. Wydarzenie odbędzie się 12 października 2022 r. w EXPO XXI, na ul. Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie. Tegoroczna edycja Kongresu w dużej części poświęcona będzie kuchni roślinnej. Dużo miejsca w programie zajmą też trendy oraz zmieniające się warunki funkcjonowania gastronomii.

Udział w Kongresie dla szefów kuchni, kucharzy i właścicieli restauracji jest bezpłatny, pod warunkiem obowiązkowej rejestracji.

Po raz pierwszy w tym roku na Kongresie staną aż dwie sceny. Nie zabraknie więc nie tylko warsztatów, ale również niezwykle cennych wystąpień ekspertów oraz debat. Tylko na scenie głównej będzie miało miejsce 13 wystąpień, w tym 11 prelekcji i 2 debaty, w ramach których swoją wiedzą podzieli się 25 ekspertów. Uczestnicy mogą liczyć na więcej, bo już wkrótce poznamy również program małej sceny.

  • Program sceny głównej Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów:

9:30 – 9:50 Tworzenie karty na podstawie analizy kosztów. Negocjacje z dostawcami. Wojciech Harapkiewicz

9:50 – 10:20 Food cost bez tajemnic. Jak o połowę zredukować straty w restauracji? Sławomir Głomski

10:20 – 10:40 Eko-moc czy eko-bzdury, czyli wszystko co szef kuchni powinien wiedzieć o żywność ekologicznej. Krzysztof Szulborski

10:40 – 11:20 Jak w nowoczesnej gastronomii zarządzać budżetem i odróżniać koszty od inwestycji?Joanna Sobczyk, Sławomir Głomski, Krzysztof Szulborski, Wojciech Harapkiewicz; Moderatorka: Agnieszka Huszczyńska

11:20 – 11:40 Unikamy wege wpadek, czyli kiedy dania roślinne w karcie podnoszą popularność restauracji? Jakub Jaworski

11:40 – 12:00 Greenology, czyli dieta roślinna w menu szefa kuchni. Wioletta Bielecka, Agnieszka Mazurek

13:00 – 13:30 Filozofia i gotowanie według 5 przemian. Monika Biblis

13:30 – 14:10 Restauracyjne nawyki, z którymi trzeba się pożegnać. W jaki sposób kryzysy lat 2020 – 2022 zmieniły gastrobiznes? Dariusz Szczepura, Jarosław Uściński, Justyna Sypka, Sebastian Mikulski, Marcin Świątek; Moderatorka: Anna Dębska

14:10 – 14:40 Zarządzanie zespołem, czyli jak być w kuchni liderem i autorytetem? Jarosław Walczyk

14:40 – 15:00 Sami możemy wiele, razem wszystko. Prawdziwa historia sukcesu restauracji, którą nagle opuścił szef kuchni. Katarzyna Cienka

15:00 – 15:30 Ponadprzeciętny serwis w obsłudze sali. Na co warto zwracać uwagę i dlaczego? Marcin Dyrda

15:30 – 16:00 Wygrywają odważni. Nie bój się niepowodzeń. Andrzej Kruczyński

16:00 – 17:00 Droga do doskonałości. Przemysław Klima w rozmowie z Jackiem Krawczykiem.

Więcej informacji oraz panel rejestracyjny Kongresu można znaleźć na stronie: www.kongresszefowkuchni.pl

„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Fot. Artur Cymerman

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content