Przejdź do treści
Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Przegląd Gastronomiczny 03/2025

Nowy Numer „PG” 3/2025

Ogródki gastronomiczne – Adrianna Lotolc, Antoni Maruniewicz     2

Fakty i mity na temat kaszy            4

Substytuty mięsa nie są prawdziwą alternatywą żywieniową    6

Na Pomorskiej Ścieżce Smaków – Lidia Sosnowska     8

Pracownik sezonowy – konieczność czy przywilej? – Michał Wawro    13

Jak elegancko przyspieszyć rotację stolików? – Agnieszka Wijas    14

Rozmowa telefoniczna z gościem – Arletta Kowalik   16

Powrót polskiej edycji Żółtego Przewodnika Gault & Millau   18

Najlepsze zdjęcia jedzenia. Polacy wśród nagrodzonych     20

FAST GROWING tylko z przekraczaniem granic – MADE FOR Restaurant Wrocław 2025         22

Winterhalter. Za ladą, przy ekspresie, na zmywaku – jak technologia wspiera gastronomię w czasach niedoboru rąk do pracy    23

Pierwsza tegoroczna konferencja „HoReCa w architekturze” za nami     24

Gastrotargi SMAKKi     25

Targi HoReCa Transgourmet i Selgros     26

Mazurskie Targi Gastronomiczne 2025 – tradycja i nowoczesność w duchu zero waste            28

Współczesne mini zakąski – Ewa Czarniecka-Skubina   30

Korespondencja z Holandii. Palmy, plaża i…praca – Anna Wytrykus    34

Trophée Mille International        36

VIII Ogólnopolski Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz    37

Lavazza Barista Challenge 2025          38

Nowoczesne oblicze niemieckiego winiarstwa    39

Jak uczyć się o winie? – Szymon Milonas    40

Jak pić wino? Otwieranie butelki i zapach – Jacek Paprocki   42

Aktualności

French Food Experience

W klimatycznej willi na warszawskim Mokotowie 13 czerwca swoje produkty zaprezentowali francuscy producenci żywności – wędlin, serów, przetworów z kaczki, ostryg oraz czekolady i kawy.

Przegląd Gastronomiczny 03/2025

Nowy Numer „PG” 3/2025 Ogródki gastronomiczne – Adrianna Lotolc, Antoni Maruniewicz     2 Fakty i mity na temat kaszy            4 Substytuty mięsa nie są prawdziwą

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron