Nowy Numer „PG” 3/2025
Ogródki gastronomiczne – Adrianna Lotolc, Antoni Maruniewicz 2
Fakty i mity na temat kaszy 4
Substytuty mięsa nie są prawdziwą alternatywą żywieniową 6
Na Pomorskiej Ścieżce Smaków – Lidia Sosnowska 8
Pracownik sezonowy – konieczność czy przywilej? – Michał Wawro 13
Jak elegancko przyspieszyć rotację stolików? – Agnieszka Wijas 14
Rozmowa telefoniczna z gościem – Arletta Kowalik 16
Powrót polskiej edycji Żółtego Przewodnika Gault & Millau 18
Najlepsze zdjęcia jedzenia. Polacy wśród nagrodzonych 20
FAST GROWING tylko z przekraczaniem granic – MADE FOR Restaurant Wrocław 2025 22
Winterhalter. Za ladą, przy ekspresie, na zmywaku – jak technologia wspiera gastronomię w czasach niedoboru rąk do pracy 23
Pierwsza tegoroczna konferencja „HoReCa w architekturze” za nami 24
Gastrotargi SMAKKi 25
Targi HoReCa Transgourmet i Selgros 26
Mazurskie Targi Gastronomiczne 2025 – tradycja i nowoczesność w duchu zero waste 28
Współczesne mini zakąski – Ewa Czarniecka-Skubina 30
Korespondencja z Holandii. Palmy, plaża i…praca – Anna Wytrykus 34
Trophée Mille International 36
VIII Ogólnopolski Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz 37
Lavazza Barista Challenge 2025 38
Nowoczesne oblicze niemieckiego winiarstwa 39
Jak uczyć się o winie? – Szymon Milonas 40
Jak pić wino? Otwieranie butelki i zapach – Jacek Paprocki 42