Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Rada Promocji Żywności Prozdrowotnej

W dniu 22 czerwca br. w siedzibie Stowarzyszenia odbyło się posiedzenie Rady Naukowej przy Radzie Promocji Żywności Prozdrowotnej.
Rada Naukowa przy Radzie Promocji Żywności Prozdrowotnej składa si ę z szerokiego grona wybitnych przedstawicieli nauk związanych z branżą rolno-spożywczą. Pracom Rady Naukowej przewodniczy prof. dr hab. Danuta Kołożyn – Krajewska z SGGW w Warszawie.

Na wstępie posiedzenia Prezes Zarządu Głównego SITSpoż. Bronisław Wesołowski uroczyście wręczył powołania członkom Rady Naukowej. W dalszej części członkowie Rady Naukowej nakreślili wstępne założenia działalności.

Skład Rady Naukowej przy Radzie Promocji Żywności Prozdrowotnej Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego:

  1. Marcin Bombrych – Dyrektor Generalny Głównego Inspektoratu Sanitarnego
  2. prof. dr hab. inż. Eugeniusz Chyłek – Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Departament Strategii, Analiz i Rozwoju
  3. prof. dr hab. Marek Cierach – Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy, Bydgoszcz
  4. prof. dr hab. Janusz Czapski – Uniwersytet Przyrodniczy, Poznań
  5. prof. dr hab. Zbigniew Dolatowski – Uniwersytet Przyrodniczy, Lublin
  6. dr inż. Danuta Gajewska – Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa
  7. prof. dr hab. Jan Gawęcki – Uniwersytet Przyrodniczy, Poznań
  8. Barbara Jaworska-Łuczak – Wiceprezes Urzędu Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych
  9. Paweł Kocon – Dyrektor Biura Rozwoju Rynku; Agencja Rynku Rolnego
  10. prof. dr hab. Danuta Kołożyn – Krajewska – Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa
  11. dr inż. Karol Krajewski – Państwowa Wyższa Szkoła Wschodnioeuropejska, Przemyśl
  12. prof. dr hab. Krzysztof Krygier – Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa
  13. prof. dr hab. Andrzej Lenart – Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa
  14. dr Jacek Leonkiewicz – Animals by Products – Polski Związek Przetwórców , Warszawa
  15. płk prof. nadzw. dr hab. med. Leszek Markuszewski Dyrektor Narodowego Instytutu Geriatrii, Reumatologii i Rehabilitacji ,Warszawa
  16. Monika Niewiarowska – Główny Analityk w Biurze Wspierania Konsumpcji; Agencja Rynku Rolnego, Warszawa
  17. dr n. med. Jarosław Jan Pinkas –Sekretarz Stanu w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów
  18. dr hab. inż. prof. SGGW – Antoni Pluta Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa
  19. Marek Posobkiewicz – Główny Inspektor Sanitarny, Warszawa
  20. mgr inż. Małgorzata Pucek – Centrum Doradztwa Rolniczego, Brwinów
  21. dr inż. prof. IBPRS Marian Remiszewski – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, Poznań
  22. dr inż. Piotr Szymański – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, Warszawa
  23. prof. dr hab. Tadeusz Trziszka – Uniwersytet Przyrodniczy, Wrocław
  24. prof. dr hab. Bożena Waszkiewicz – Robak – Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content