Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Regulamin Arte Culinaria Italiana 2024

Wielkimi krokami zbliża się XVII Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”. Tym razem wydarzenie odbędzie się w dniach 15-17 marca w Mikołajkach w malowniczym Hotelu Robert’s Port Lake Resort & SPA ****, który jest współorganizatorem tej edycji. „Przegląd Gastronomiczny” jest od lat patronem medialnym wydarzenia.

Konkurs włoskiej sztuki kulinarnej to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów odbywających się w Polsce, a uczestnicy to kucharze z wielu najlepszych restauracji i hoteli z całej Polski. Podczas wydarzenia spotkają się największe autorytety kulinarne w Polsce, młodzi adepci sztuki kulinarnej, znane gwiazdy telewizyjne oraz pasjonaci kuchni włoskiej. Konkurs ten służy również promocji obiektów hotelarsko-gastronomicznych związanych z kuchnią i kulturą włoską oraz prezentacji firm oferujących wysoko jakościowe produkty.

Przypomnijmy, że autorem, pomysłodawcą i organizatorem konkursu jest Giancarlo Russo – znany włoski szef kuchni, restaurator i autorytet z zakresu kuchni włoskiej w Polsce. Oficjalny kucharz Episkopatu Polski przygotowujący dania m.in. dla Jana Pawła II i Benedykta XVI oraz delegacji z Watykanu podczas pielgrzymek do Polski.

Serdecznie zapraszamy szefów kuchni i kucharzy do uczestnictwa w konkursie!

Zgłoszenia można przysyłać do 23 lutego na adres: konkurs2giancarlo.pl DW: szulba@tlen.pl

Regulamin i inne potrzebne do zgłoszenia dokumenty podlinkowane są poniżej.

  1. Regulamimn
  2. Arkusz zgłoszeniowy
  3. Oświadczenie – profesjonaliści
  4. Danie główne – receptura
  5. Makaron – receptura

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron